Читання допомагає дітям швидше розвиватися
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Читання допомагає дітям швидше розвиватися

Читання допомагає дітям швидше розвиватися
Джерело:  Настрій

Згідно з останнім дослідженням, проведеним вченими з університету Айови, діти, яким в дитинстві матері читали книги, розвиваються швидше за своїх однолітків, яким не читали перед сном, передає  Настроение.

У дослідженні взяли участь 34 матері з однорічними дітьми. Як показало дослідження, - коли дітям читають, вони видають більше звуків, ніж під час гри з іграшками. Крім того, в процесі читання матері частіше відповідають на лепет дітей.

Матері і діти по 10 хвилин грали з ляльками та іншими іграшками. Також мами протягом 10 хвилин читали своїм дітям. Малюки в ході експерименту сиділи на високих дитячих стільчиках. Фахівці помітили: коли дітям читали, ті частіше видавали звуки. Ще дослідники встановили, що матері переважно повторювали або розтягували звуки, вимовлені дітьми.

До речі, згідно з даними іншого дослідження, зворотній зв'язок дуже важливий для дитини. Вчені відзначили, що з плином часу немовлята, матері яких реагували на їхнє белькотіння, стали вимовляти більш складні звуки. Ці звуки віддалено нагадували слова мами. Крім того, діти почали частіше звертатися саме до мам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?