Чий Крим: спецпредставник ОБСЄ опинився в епіцентрі гучного скандалу
Категорія
Світ
Дата публікації

Чий Крим: спецпредставник ОБСЄ опинився в епіцентрі гучного скандалу

Чий Крим: спецпредставник ОБСЄ опинився в епіцентрі гучного скандалу
Джерело:  Укрінформ

В ході дискусії на міжнародній конференції представник глави ОБСЄ в Україні та ТКГ Мартін Сайдік відмовився відповідати, чий Крим і навіть коментувати ситуацію з незаконними виборами та референдумом, які там проводили російські окупанти, передає ONLINE.UA з посиланням на "Укрінформ".

Зазначається, що ситуація трапилась на міжнародному форумі у Зальцбургу. Вказано, що одна з сесій міжнародної конференції була присвячена українському питанню та мала назву "Україна – шанси на мирне врегулювання".

Сайдіка попросили прокоментувати, чи не було помилкою проведення Росією "виборів" на окупованих територіях України, разом із "референдумом" в Криму у 2014 році. У відповідь той заявив, що не коментує тему Криму.

"Прошу вас зрозуміти, що я стосовно теми Криму не висловлюю позицію, оскільки я є спеціальним представником і сфера моєї відповідальності – Донбас. Тому я маю бути обережним, щоб висловлюватися на тему Криму. Коли я буду на пенсії, буду, так би мовити, вільною людиною, тоді я зможу вже коментувати і тему Криму", - заявив він.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в ОБСЄ заявили, що існує новий план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, який повинен замінити Мінські домовленості. Його вже представили на засіданні Ради міністрів закордонних справ ОБСЄ, яке відбулося в кінці 2018 року в Мілані.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?