Член партійного штабу РПЛ заявив, що до кампанії проти АТБ причетний нардеп Рибалка
Категорія
Політика
Дата публікації

Член партійного штабу РПЛ заявив, що до кампанії проти АТБ причетний нардеп Рибалка

Член партійного штабу РПЛ заявив, що до кампанії проти АТБ причетний нардеп Рибалка
Джерело:  apostrophe.ua

Народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Сергій Рибалка руками ветеранів АТО намагався знищити торгову мережу АТБ, розповів в ефірі каналу «NewsOne» один зі співробітників партійного штабу радикалів, ветеран АТО Михайло Помогайбо.
Про це повідомляє «Апостроф».
За словами Помогайбо, нардеп і його радники розробили цілий план, головними елементами якого була дискредитаційна PR-кампанія і силові акції прямої дії.
«У чому суть плану? - Це закриття магазинів. Це - флешмоб, це - мітинги в Києві. Це - блокування центральних офісів Буткевича (Геннадій Буткевич - співвласник корпорації АТБ, - прим.ред.), безпосередньо де він знаходиться», - розповідає ветеран АТО.
При цьому видання відзначає, що інтерв'ю з ветераном АТО журналісти записали прямо в партійному офісі Радикальної партії. Помогайбо зазначив, що одним з пунктів програми, яку він отримав від Рибалки, був силовий тиск персонально на співвласника мережі АТБ Геннадія Буткевича, будинок якого нардеп-радикал планував залити кров'ю і закидати палаючими автомобільними покришками. Виконати це на замовлення голови парламентського комітету з питань фінансів і банківської діяльності, зазначає видання, повинні були ветерани АТО.
«Безпосередньо знайти його місце проживання, знайти його маєток, закидати все це гумою, кров'ю все це залити... Ну і, зрозуміло, максимальна наша мета - закрити цей бізнес», - розповів Помогайбо.




За його словами, Рибалка ввів в оману активістів і ветеранів АТО, поширюючи неправдиву інформацію про фінансування мережею АТБ сепаратистів. Насправді ж нардеп, на його думку, просто хотів прибрати корпорацію до рук. Михайло стверджує, - план розроблявся безпосередньо в офісі партії Олега Ляшка, пише видання.


У той же час відома кримськотатарська активістка Гайде Різаєва в ефірі телеканалу «NewsOne» розповіла, що АТБ ніколи не торгувала в Криму після його захоплення російськими військами. А після початку війни на Донбасі співвласники мережі активно допомагали відродити українську армію.


«З першого дня, як почалося АТО, ці люди (співвласники АТБ - «Апостроф».) допомагали АТО. До сих пір ми до них звертаємося, в разі будь-якої необхідності. І ніколи ще наші прохання не були проігноровані. Як людина, яка була змушена переїхати з Криму, скажу так: мережа АТБ в Криму не працює з першого ж дня анексії», - заявила Гайде Різаєва.


Журналісти «NewsOne» нагадали також про те, що мережа АТБ є одним з найбільших платників податків в Україні. Тільки в державний бюджет компанія минулого року заплатила 4 млрд гривень. Платежі до бюджетів всіх рівнів склали в 2016-му році 5,5 млрд.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?