Члена команди Макрона допитали у справі про зґвалтування
Категорія
Світ
Дата публікації

Члена команди Макрона допитали у справі про зґвалтування

Члена команди Макрона допитали у справі про зґвалтування
Джерело:  online.ua

16 грудня офіційно стало відомо, що члена команди французького лідера Еммануеля Макрона та очільника Міністерства внутрішніх справ країни Жеральда Дарманіна допитали у справі про зґвалтування. Адвокати 38-річного політика повідомили журналістам, що його допитували двоє слідчих, які надали йому статус допоміжного свідка. За їхніми словами, це означає, що він перебуває всього в одному кроці від пред'явлення звинувачень. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на Le Figaro.

"Софі Паттерсон-Спатц звинувачує Дарманіна в згвалтуванні, сексуальних домаганнях і зловживанні довірою. За її словами, в 2009 році вона звернулася до Дарманіна, який очолював юридичний відділ прокуратури, з проханням переглянути вирок 2004 року за шантаж і зловмисні дії щодо колишнього друга. Як стверджує жінка, Дарманін погодився їй допомогти в обмін на сексуальні послуги, на які вона в підсумку погодилася", — йдеться в повідомленні.

Як уже згадувалося раніше, Апеляційний суд Парижа ухвалив в середині червня рішення відновити розслідування цього звинувачення, майже через два роки після відмови слідчого судді поновити розслідування. Під час відкритого слухання в ході попереднього розслідування в лютому 2018 року Дарманін підтвердив, що мав сексуальні стосунки з Паттерсон-Спатц, однак він тоді запевняв, що жінка добровільно дала згоду і це була її ініціатива: "Ніякого примусу не було". За словами журналістів, слідчі судді можуть спочатку викликати Дарманіна як допоміжного свідка, а потім змінити його статус в ході розгляду на статус обвинуваченого, якщо будуть представлені "серйозні докази".

Варто зазначити, що це не перший скандал, який спалахує навколо команди Еммануеля Макрона. Так, нещодавно сам французький президент накинувся із нищівною та безжалісною критикою на Раду Безпеки ООН. Політик заявив, що Європа повинна стати більш незалежною, зокрема, у питанні безпеки. За словами Макрона, США визнаватимуть ЄС союзником лише в одному випадку – якщо члени блоку серйозно ставитимуться до себе і будуть незалежними у власній оборонній політиці.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Джо Байден терміново подзвонив Макрону та Джонсону через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?