Члени ЄС екстрено скликають спільну конференцію - що відбувається
Категорія
Політика
Дата публікації

Члени ЄС екстрено скликають спільну конференцію - що відбувається

Члени ЄС екстрено скликають спільну конференцію - що відбувається
Джерело:  online.ua

Міжнародна спільнота робить усе можливе, аби зупинити акти насилля проти мирних мітингувальників в Білорусі. Після чисельних закликів до команди чинного президента Олександра Лукашенко ЄС вирішив діяти рішуче та не чекати слушного моменту. 12 серпня офіційно стало відомо, що очільники Міністерств закордонних справ Євросоюзу терміново зберуться на надзвичайну відеоконференцію. Наразі відомо, що головною темою засідання стане ситуація в Білорусі. Окрім того, політики мають намір обговорити ситуацію в Туреччині, Венесуелі та Лівані. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт МЗС Польщі.

Варто звернути увагу на те, що лідери європейських держав засуджують силові розгони демонстрантів у Білорусі. Цю позицію актвино підтримує влада Польщі, Литви та Німеччини. Так, 11 серпня лідер Литви Гітанас Науседа офіційно попередив Лукашенка, що Євросоюз розглядає можливість направити представника для прямих переговорів з владою Білорусі.

"23 депутати Європарламенту вимагають ввести санкції проти усіх осіб, винних у фальсифікації виборів, насильстві та репресіях у Білорусі. Санкції мають передбачати заборону на в'їзд в ЄС та замороження усіх активів, а також повинні тривати до проведення вільних і справедливих виборів у Білорусі", - йдеться в повідомленні.

Також нещодавно дружина екскандидата в президенти Валерія Цепкала, Вероніка, закликала міжнародне співтовариство визнати кандидатку від опозиції Світлану Тихановську єдиним легітимно обраним президентом Білорусі. Що важливо розуміти, саму Тихановську прихистила в себе Литва та надала їй охорону. Наразі команда Олександра Лукашенка попросила владу ЄС не робити поспішних висновків, а оцінювати протести об'єктивно та без емоцій. Офіційний Мінськ готовий надати начебто конкретні факти про втручання у виборчий процес із-за меж країни.

Як відомо, масові заворушення в Білорусі спалахнули після оголошення результатів президентських виборів. За офіційними даними, перемогу на них здобув чинний глава держави Олександр Лукашенко. Білоруси з цим незгодні, вони переконані, що вибори були цинічно сфальсифіковані.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що б ілорусі шоковані новим циніним рішенням команди Олександра Лукашенка.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?