Чого хоче МВФ від України - названа головна вимога
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чого хоче МВФ від України - названа головна вимога

Чого хоче МВФ від України - названа головна вимога
Джерело:  online.ua

8 травня міністр фінансів Сергій Марченко під час засідання парламентського комітету виступив з важливою заявою - він наголосив, що обов'язковою вимогою Міжнародного валютного фонду для схвалення нової програми кредитування є прийняття банківського законопроекту 2571-д - так званого антиколомойського закону. Очільник Мінфіну підкреслив, що питання про критичність цього закону було поставлено представникам МВФ. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

"На це ми отримали відповідь, що будь-які переговори з МВФ без голосування за цей закон неможливі", - сказав Марченко.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно очільник фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що у фракції є достатньо голосів, щоб підтримати банківський законопроект. Цей закон істотно ускладнить повернення "ПриватБанку" олігарху Ігорю Коломойському. Раніше посли G7 також заявляли, що програма МВФ має вирішальне значення для макроекономічної стабільності України і майбутнього реформ.

8 травня стало відомо, що Фінансовий комітет українського парламенту затвердив скорочену таблицю правок до "антиколомойського" законопроєкту про банки та рекомендуватиме парламенту прийняти його у другому читанні та в цілому. Дорога законопроєкту до голосування Ради в цілому 13 травня відкрита.

Що важливо розуміти, Україна і МВФ більше не ведуть переговори щодо трирічної Програми розширеного фінансування (EFF), а домовляються про створення умов для запуску програми Stand-by.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 7 травня стало відомо про нове неочікуване рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду — усі подробиці  можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?