Чого очікувати від нового прем'єра Молдови Речена — прогноз ексголови Міноборони Марінуца
Категорія
Світ
Дата публікації

Чого очікувати від нового прем'єра Молдови Речена — прогноз ексголови Міноборони Марінуца

Чого очікувати від нового прем'єра Молдови Речена — прогноз ексголови Міноборони Марінуца
Джерело:  online.ua

Бригадний генерал, колишній міністр оборони Молдови у 2009-2014 рр. Віталій Марінуца в інтерв’ю оnline.ua озвучив прогноз, що політичний курс його країни не зміниться після обрання главою уряду Доріна Речана.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Речан буде продовжувати політику своїх попередників

За словами Віталія Марінуца, якихось кардинальних змін очікувати не варто, оскільки команда, яка керує урядом Молдови, залишилася такою, якою й була.

Змінився лише прем'єр-міністр, прийшов Дорін Речан й декілька нових міністрів. Їхня програма дій уряду була написана на базі програми дій попереднього уряду. Єдине, на чому зробив акцент Речан, це те, що в нього є чудовий досвід у сфері внутрішніх справ, бізнесу та інформаційних технологій, адже в минулому він був замміністром у Міністерстві інформаційних технологій й главою МВС певний час.

Ексглава Міноборони Молодови також звертає увагу на те, що Дорін Речан уже визначив найголовніші пріоритети для цього уряду.

Насамперед йдеться про дисципліну у державних структурах. Новий прем'єр більше уваги приділить "якості" чиновників.

Окрім того, Віталій Марінуца прогнозує посилення та покращення роботи розвідки.

Чекаю цього. Оскільки я впевнений, що в наших державних структурах ще є персонажі, які мріють про те, що російські солдати будуть відчувати себе у Молдові як вдома. Потрібно зробити все можливе, щоб позбутися від цих людей.

Дорін Речан також може відкрити друге дихання для економіки країни після пандемії коронавірусу та навіть на тлі російсько-українського війни.

Колишній очільник Міноборони Молдови звертає увагу на те, що під час останніх декількох засідань уряду були ухвалені законопроєкти, які знімають з маленьких виробників тягар контролю та перевірок з боку держави.

Україна може розраховувати на допомогу Молдови

Ще один пункт програми нового прем'єра — це збереження миру й стабільності.

Тому команда Речана буде приділяти увагу розв'язану придністровського конфлікту, хоча я поки не бачу жодної нової стратегії. Напевно, вони ще будуть шукати шляхи, зокрема й намагатимуться зробити все, щоб Молдову не втягнули у війну. Також будемо допомагати Україні, чим зможемо, — озвучив свій прогноз Віталій Марінуца.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?