Чого ще чекати від гривні в 2020 році - аналітики озвучили свою думку
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чого ще чекати від гривні в 2020 році - аналітики озвучили свою думку

Чого ще чекати від гривні в 2020 році - аналітики озвучили свою думку

Гривня у 2020 році неодноразово дивувала українських громадян неочікуваними сюрпризами - коливання були спровоковані не тільки пандемією коронавірусу та світовою економічною кризою, а й гучною відставкою колишнього глави НБУ Якова Смолія. Українська валюта за липень обвалилася майже на 1 гривню відносно американської - ця новина змусила запанікувати багатьох українців. Чого ще чекати від гривні у поточному році - свої прогнози вже озвучили представники інвестиційних компаній. Вони не приховують, що допускають девальвацію гривні до 29 за долар. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ЕП".

"У своєму червневому прогнозі ми закладали плавне ослаблення курсу з осені до 28-29 гривень за долар. Як видно з останніх днів, гривня рухається до цього діапазону швидше", - наголосив очільник департаменту макроекономічних досліджень групи ICU Сергій Ніколайчук.

В ICU кажуть: зупиниться гривня на цих позиціях чи девальвація буде глибшою – залежить від дій нового керівництва Нацбанку.

Аналітики Concorde Capital озвучують позитивні прогнози. За їхніми словами, девальваційний тиск традиційно посилюється восени, тому українськи громадянам потрібно підготуватися до ослаблення гривні, але до кінця року гривня відійде від 29 і буде на рівні 28,5 за долар. На переконання аналітиків, потік негативних новин, які впливають на ситуацію на валютному ринку, посилюватися не буде.

Варто нагадати, що нещодавно аналітики найбільшої інвестиційної компанії України Dragon Capital прогнозували, що гривня до кінця року ослабне до позначки 28 за долар. Однак тепер вони планують переглянути свій прогноз у бік глибшої девальвації, коли буде ясність із новою політикою Нацбанку.

"Є всі підстави вважати, що до кінця року різких коливань курсу не передбачається. Я не бачу жодних причин, які б вплинули на стабільність національної валюти", - поділився своєю думкою глава Мінфіну Сергій Марченко.

За його словами, наразі курс стабільний, а незначні коливання пов'язані із сезонністю. Окрім того, чиновник додав, що через карантин в Україні знизилося споживання імпортних товарів, а баланс навіть тимчасово вирівнявся. Це означає відсутність тиску з боку імпорту.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно НБУ сколихнуло нове резонансне звільнення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?