Чому бреше Путін: у Росії розкрили головну мету
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому бреше Путін: у Росії розкрили головну мету

Чому бреше Путін: у Росії розкрили головну мету
Джерело:  online.ua

Головною метою РосЗМІ Росії Володимира Путіна є руйнування всіх норм, стандартів і цінностей у громадян країни.
Про це в інтерв'ю ONLINE.UA заявив російський журналіст, колишній секретар Спілки журналістів РФ Ігор Яковенко.
«Медійне поле Росії не має аналогів. Велика помилка - називати це полем пропаганди. Це не пропаганда. Не претендую на точність терміна, але протягом трьох років веду щотижневі колонки під назвою "Медіафренія", - підкреслив він.
Крім того, журналіст упевнений, що Путіну не потрібні нові закони, «тому що всі вже зроблено і працює».
«Медіафренія відрізняється від пропаганди. Путінська медіафренія відрізняється від прямої брехні. Формально російські дипломати кажуть, що вони говорять правду, а всі інші - ні. Але є і інша теза - брешуть всі. І до цього свідомо підводять мізки громадян», - додав він.
За словами експерта, «в будь-який момент працівник путінських ЗМІ може сказати: так, ми трохи збрехали».
«З цим розп'ятим хлопчиком або згвалтованою дівчинкою переборщили. Це для них не проблема, адже одразу ж вони кажуть: а дивіться, як брешуть Україна, Європа і США. Основний посил - ніяких норм і стандартів не існує. Розвалити всі цінності - це головна ідея Путіна», - переконаний Яковенко.
Саме тому «протистояння проходить не за лінією "брехня проти правди", а між правдою і загальною відмовою від відмінностей між неправдою і правдою».
«Завдання набагато складніше. У медіафренії свідомість ведеться до хаотизації. Це те, що Путін робить у всіх вимірах. Він хаотизує світ і в політичній, і в військовій площинах: розвалити Євросоюз, дестабілізувати Близький Схід, підтримувати всіх екстремістів Європи», - заявив журналіст.
Також він додав, що «для цього необхідно прибрати логічне мислення, ціннісну структуру, дезорієнтувати людей».
«Створюється ситуація, коли путінська брехня стає нормою. Коли Путін каже, що він особисто керував анексією Криму, а до того говорив протилежне. І ніхто особливо не протестує, навпаки - правильно зробив, наш хлопець, всіх обдурив», - резюмував експерт.
Більше читайте на ONLINE.UA: У системы лжи Путина есть четыре отличия от обычной пропаганды — российский журналист.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?