Чому чоловіки частіше помирають від COVID-19 - вчені нарешті знайшли відповідь
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чому чоловіки частіше помирають від COVID-19 - вчені нарешті знайшли відповідь

Чому чоловіки частіше помирають від  COVID-19 - вчені нарешті знайшли відповідь
Джерело:  online.ua

Науковцям наршеті вдалося дізнатися відповідь на питання, яке хвилювало людей уже не перший місяць, а саме - чому ж чоловіки частіше вмирають від коронавірусу, ніж жінки. Генетик із Австралії Дженніфер Грейвз, з Університету Ла Троб, пояснила відносно високу чоловічу смертність поєднанням декількох факторів: генів, гормонів, особливістю імунної системи та поведінкою. Вона звернула увагу на те, що в Італії та КНР смертність серед чоловіків більш ніж удвічі вища, ніж серед жінок. У Нью-Йорку чоловіки становлять близько 61% від загальної кількості померлих пацієнтів. Варто зазначити, що збільшення смертності чоловіків однакове у кожній віковій групі від 30 до 90 років. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Science Alert.

Дослідниця наголошує, що однією з головних причин може бути наявність хронічних захворювань, зокрема хвороб серця, діабету і раку, від яких також частіше страждають чоловіки.

"Однак основною причиною називають Y-хромосому. Вона майже не містить генів, але має безліч повторюваних послідовностей, які часто називають "сміттєвою ДНК". При погіршенні регуляції у міру старіння ця ДНК може негативно впливати на організм. Однак в Y-хромосомі також міститься ген SRY, що керує рівнем чоловічих гормонів, включаючи тестостерон. Високий рівень тестостерону і невелика кількість естрогену роблять чоловіків уразливими до хвороб серця", - сказано в повідомленні.

Варто також звернути увагу на те, що жінок сильно розвинена імунна система - це робить їх вразливими до аутоімунних захворювань, однак підвищує невразливість до вірусних хвороб.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  в Італії вилікувався від коронавіруса 101-річний чоловік. Він став першою найстарішою людиною в світі, якій вдалося перемогти коронавірус. Лікарі називають його одужання дивом.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?