Чому Європа не може зрозуміти, що путіну треба все або нічого — Свідомі про несвідоме
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому Європа не може зрозуміти, що путіну треба все або нічого — Свідомі про несвідоме

Чому Європа не може зрозуміти, що путіну треба все або нічого — Свідомі про несвідоме
Джерело:  online.ua

Чому Євросоюз досі не сформував єдину та чітку політику щодо країни-агресорки росії та продовжує задобрювати диктатора путіна обговорювали у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Доктор психології Василь Мосійчук не приховує, що здивований політикою Європейського Союзу щодо росії та очільника кремля володимира путіна.

Він нагадав, що міжнародна спільнота уже одного разу намагалася задобрити диктатора Адольфа Гітлера — це закінчилось найжахливішою війною в історії людства.

Офіційний Брюссель зараз не враховує помилки своїх попередників й намагається "зберегти путіну обличчя".

Чому у ЄС досі хочуть домовлятися з путіним

Доктор психології Мосійчук нагадує, що світ колись намагався задобрити Гітлера, "віддав" йому Чехію, оскільки плекав надію, що цього вистачить.

У Європі теж думали, що якщо вони з путіним будуть по-доброму, то все минеться. Але путін — це не фашист, а рашист. Він свої "вміння" демонстрував у різних куточках світу, забираючи у людей їхні території, держави, надра. Це можна було чітко прослідкувати не лише в Україні і в Криму, а повсюди. Там, де було золото та нафта — там путін влаштовував війни за території між різними розколотими націями, — зазначає Василь Мосійчук.

Доктор психології звертає увагу на те, що українці ніколи не займалися самообманом й знають, що тирана задовольнити неможливо.

Наш народ пам'ятає гіркі уроки історії, пам'ятає, що задобрювання диктаторів ніколи не спрацьовувало.

Сьогодні деякі держави і політики знову хочуть зробити ту саму помилку. Українці знають, що це неможливо. Як ви вважаєте, чому у ЄС не вчаться на тих помилках, які були з Гітлером? Америка навчилася, Британія навчилася. Чому Європа не може зрозуміти, що тирану треба все або нічого? — цікавиться у своїх співрозмовників доктор Мосійчук.

Читайте також: Для перемоги над росією потрібно знищити стару модель України — професор нейропсихології Богдан Ткач

Європа не є монолітною — в цьому її головна проблема

За словами академіка Української академії наук Віталія Луньова, політика та цінності США і Британії більш стабільні та однозначні, чого не скажеш про Євросоюз.

Українцям Європа уявляється монолітною, однак це не так. Французи, до прикладу, американців ненавидять, тому вони до всього американського та британського ставляться вкрай зверхньо. Німці — це окрема тема для розмови. Не так давно половина з них були КГБістами, й відповідно залишилися чисельні зв’язки. Там ще залишилися люди, які працювали на КГБ, — пояснює академік Луньов.

На його переконання, чітку позицію українського народу зрозуміти просто — на нас напали, нас вбивають.

Для українців це справжня кривава війна, а не питання ідеології. Саме тому ми знаємо, хто наш друг, а хто — ворог.

Європейці ще не ділять себе та своїх партнерів, опонентів з огляду на війну в Україні по таким критеріям: хто свій, а хто чужий. Вони досі визначають, хто друг, а хто ворог, бо ще роблять ставки. У них своє бачення війни в Україні. Ми ж також не переймалися війною десь під Туреччиною, навіть не знали, що вона була рік тому. Не переймалися війною десь в Африці. Ну, бачимо щось по телевізору, і бачимо... І якби не ця газова труба, вони, можливо, взагалі не переживали б так сильно, — припускає Луньов.

Як вважає Віталій Луньов, у Європі ніколи не зможуть зрозуміти нас та наш біль, оскільки вони не знаходяться під безпосереднім ударом й часто розглядають все з точки зору реалізації своїх політичних та економічних проєктів.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?