Чому європейці більш уразливі до коронавірусу - дослідження приголомшило світ
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому європейці більш уразливі до коронавірусу - дослідження приголомшило світ

Чому європейці більш уразливі до коронавірусу - дослідження приголомшило світ
Джерело:  online.ua

Європейці, які хворіють COVID-19, в 3-6 разів частіше страждають від втрати нюху і смаку, ніж жителі інших континентів. Вчені ще давно звернули увагу на те, що після того, як коронавірус SARS-CoV-2 потрапляє в організм людини, у неї з'являється цілий ряд симптомів, найголовніші - це втрата нюху та погіршення смаку. Перші спостереження за хворими в Європі підтвердили той факт, що подібні проблеми відчували практично всі пацієнти з COVID-19. Однак проблеми з нюхом і смаком в азіатів та африканців були характерні лише для 6-15% хворих. Це зазначається в дослідженні медиків з США і Польщі під керівництвом професора університету Невади в Рено, передає ONLINE.UA з посиланням на medRxiv.

"Ці відмінності навряд чи пов'язані з еволюцією самого вірусу, швидше, їх причина криється в генетичних відмінностях між етнічними групами", - кажуть науковці.

Окрім того, вчені дійшли висновку, що вірус "використовує" нюхові рецептори в слизовій оболонці носа в якості своєрідних "воріт", за допомогою яких він проникає в мозок людини і поширюється по нервовій системі. За словами вчених, це може пояснити, чому по країнах Європи і США епідемія COVID-19 поширювалася набагато швидше, ніж це відбувалося в Китаї та інших азіатських країнах.

Варто звернути увагу на те, що у Великій Британії вчені почали тестувати на людях вакцину від COVID-19. Для першого етапу тестування були відібрані 300 здорових волонтерів у віці від 18 до 70 років. Якщо випробування дасть позитивний результат, число добровольців збільшать ще на 6 тис. Окрім того, 17 червня глава ВООЗ Тедрос Гебреісус приголомшив світ гучною заявою — він відреагував на результати клінічних випробувань стероїдного препарату дексаметазону при лікуванні коронавірусної інфекції у Великій Британії. Глава ВООЗ назвав їх "науковим проривом", адже тепер у людей з'явилася реальна зброя проти коронавірусу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  влада України вже готується до другої хвилі пандемії коронавіруса, оскільки вона може піти за сценарієм грипу та грипоподібних захворювань.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?