Чому група Коломойського в Раді бунтує проти Зеленського - пояснення експерта
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому група Коломойського в Раді бунтує проти Зеленського - пояснення експерта

Чому група Коломойського в Раді бунтує проти Зеленського - пояснення експерта
Джерело:  24 канал

Колишній народний депутат і член антикорупційного комітету Сергій Лещенко заявив, що частина фракції “Слуга народу” відмовляється голосувати за президентські антикорупційні ініціативи, зокрема про повернення відповідальності за незаконне збагачення. За його словами, мова йде про депутатів, яких пов’язують з олігархом Ігорем Коломойським. Причина в тому, що депутати – бояться.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

Лещенко наголосив, що йдеться про внесений Президентом Володимиром Зеленським 29 серпня до Верховної Ради законопроєкт №1031 щодо цивільної конфіскації корупційних активів високопосадовців та відновлення кримінальної відповідальності за незаконне збагачення.

"Люди, які пов’язані з Ігорем Коломойським, не підтримують проєкт про незаконне збагачення. Один із головних рупорів групи Коломойського – Олександр Дубінський – сказав, що вони не будуть за це голосувати. І кожного разу він підбирав нові аргументи, чому не робитимуть це. Почав з того, що закон нібито Сорос все це просуває, "світова закуліса" чи "глобальний імперіалізм" проштовхує", - пояснив він.

За словами Лещенка, головна причина того, чому депутати не підтримують президентський законопроєкт про незаконне збагачення, полягає в тому, що вони самі бояться підпасти під його дію – бояться кримінальної відповідальності. Однак не голосуючи за нього і інші ініціативи президентської команди, ця частина фракції дискредитує Президента.

"Дійшло до абсурду, і Дубінський почав нападати на закон – не добираючи слів, називав його ідіотичним. А насправді це закон за підписом президента Зеленського. Дубінський починає розповідати, що його не Зеленський вносив, а якісь антикорупційні активісти рукою президента водили і підписали закон. Так звану групу Коломойського в Раді викриває синхронність деяких голосувань. Є певна синхронність у групі депутатів, які входять до "Слуги народу", і які – ні. Вони не голосують за однакові закони", – каже Сергій Лещенко.

Як повідомляв ONLINE.UA, генеральна секретарка Ради Європи Марія Пейчинович-Бурич заявила, що РЄ занепокоєна ухваленим у першому читанні президентським проєктом закону про діяльність органів суддівського врядування (№ 1008), який передбачає реформу судової системи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?