Чому насправді росія вирішила повторити геноцид українського народу — доктор психології Василь Мосійчук
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому насправді росія вирішила повторити геноцид українського народу — доктор психології Василь Мосійчук

Чому насправді росія вирішила повторити геноцид українського народу — доктор психології Василь Мосійчук
Джерело:  online.ua

Чому росія не може відмовитися від ідеї тотального знищення українського народу обговорили у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Попри те, що у багатьох із нас ще не встигла загоїтися рана Голодомору, який організувала влада Радянського Союзу, сучасна путінська росія вирішила повторити масштабний геноцид українського народу.

Жахи, про які ми дізнавалися лише на сторінках підручників з історії, стали для нас потворною реальністю. Україна знову відважно бореться за своє існування — знову з тим самим ворогом.

Геноцид українського народу може повторюватися, поки існує росія

Доктор психології Василь Мосійчук звертає увагу на те, що досі живе чимало українців, які пережили умисно спровокований Голодомор, а зараз вимушені ховатися від російських ракет та дронів.

Моє село було на кордоні, там, де був голод. Проте ми були з польської сторони. І через наше село проїжджали перемитники. Вони туди перевозили все необхідне, щоб у людей був шанс вижити. Ці два села, польське та українське, фактично знаходилися поруч. Я неодноразово чув розповіді людей про цю жахливу трагедію. Це був справжній геноцид. Він дуже довго тривав над українським народом, — згадує Мосійчук.

Зараз український народ стримує наступ путінської росії, однак він в жодному разі не повинен забувати, що це не перша боротьба за життя з ворогом, якого не змінює ні час, ні історичний досвід.

росія завжди буде намагатися знищити українців, без яких вона безповоротньо втрачає статус "наддержави".

Цілком ймовірно, ця жорстока битва буде періодично повторюватися, поки існує російська федерація, — про це важливо пам'ятати, до цього потрібно бути готовими.

Хоча, на переконання доктора психології Василя Мосійчука, цього разу Україні вдасться остаточно перемогти свого головного ворога.

Скільки часу минуло, а історія ходить по колу. Тоді, як і зараз, була інформаційна війна, суцільна брехня, щоб приховати геноцид, злочини радянської влади. Купували журналістів, які показували, як "всі гарно живуть". А в наших людей забирали все зерно, все, що було в хаті, і вивозили на Москву чи ще кудись. І люди залишались без нічого. Навіть не було що посіяти на другий рік. Людей не впускали в міста, бо в містах сиділи ті, хто хоч якісь продукти мав. Загинули мільйони людей (10,5 млн людей згідно з даними 2021 року — ред.). Сьогодні трагедія повторюється знову — той самий геноцид. Уже не можна сказати, що це путінська росія. Це уже другий раз подібне відбувається. І я знаю глибоко в серці, що це останній раз стається таке насилля над етносом, народом, який не заслуговував такого, а терпів. Бог любить терпеливих, — підсумовує Василь Мосійчук.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар.

Вас може зацікавити: Прощавайте, куркулі: чому росіяни так радіють відтоку мізків з країни

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?