Чому насправді Захід досі боїться розпаду РФ — пояснення експерта
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому насправді Захід досі боїться розпаду РФ — пояснення експерта

Чому насправді Захід досі боїться розпаду РФ — пояснення експерта
Джерело:  online.ua

На переконання російського опозиціонера Ігоря Яковенка, зволікання Заходу з наданням Україні важливого озброєння, а також вимоги продемонструвати результати у якнайшвидші терміни, ймовірно, вказують на те, що міжнародна спільнота досі боїться розвалу Росії. Вони хочуть її бачити не зруйнованою, а просто слабкою.

Джерело: "24 Канал"

Захід досі не хоче змиритися з думкою про те, що РФ просто зникне

Опозиціонер звертає увагу на те, що західним партнерам важко оцінити сьогоднішню ситуацію та ухвалити чітке рішення.

На його думку, подібна поведінка є черговою помилкою і вузькістю політичного мислення.

Першою помилкою є страх перед розпадом Росії, саме тому так часто лунають заяви, що замість знищення країни-агресорки треба знайти спосіб, у який її можна буде контролювати.

Ігор Яковенко також нагадує про те, як під час розпаду СРСР колишній американський лідер Джордж Буш-старший вмовляв тодішню українську владу не підписувати Декларацію про державний суверенітет нашої країни.

Тоді лідери західних країн також боялися розпаду Радянського Союзу. Вони вважали, що буде хаос і цього не треба допускати. З розпадом СРСР рівень свободи значно виріс, але страх перед цією неконтрольованою процедурою зберігся досі, – озвучив свою думку опозиціонер.

Яким може бути майбутнє Росії

На переконання Ігоря Яковенка, потрібно готуватися до того, що процес розпаду імперії може бути вкрай важким, неприємним і навіть кривавим, однак це все одно кращий варіант, ніж збереження РФ у теперішньому вигляді.

Опозиціонер також попередив, що поразка країни-агресорки у війні не обов'язково буде означати розпад країни, а також відкинув можливість трансформації Росії в бік демократії.

Можливість розпаду існує, але це буде не найстрашніше, що може статися. Те, чим є сьогодні Росія, становить найголовнішу загрозу для світу. Нічого страшніше бути не може,– підсумував експерт.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?