Чому насправді звільнили очільників МОЗ та Мінфіну - в Кабміні нарешті зізналися
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому насправді звільнили очільників МОЗ та Мінфіну - в Кабміні нарешті зізналися

Чому насправді звільнили очільників МОЗ та Мінфіну - в Кабміні нарешті зізналися
Джерело:  online.ua

Очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль нарешті дав відповідь на запитання, яке хвилює багатьох український політиків та простих громадян - він пояснив, чому звільнили міністра охорони здоров’я Іллю Ємця і міністр фінансів Ігоря Уманського. Глава уряду наголосив, що звільнені посадовці – професіонали, які вміють реалізовувати довгострокові реформи, однак наразі ситуація в країні вимагає швидких дій, тому КМУ і подав постанови про звільнення. Про причини звільнення Ємця та Уманського глава КМУ розповів в Telegram, передає ONLINE.UA.

"Ілля Ємець та Ігор Уманський професіонали, які здатні реалізовувати довгострокові реформи. Але наразі країна вимагає швидких дій. Саме тому було прийнято рішення подати до Верховної Ради постанови про звільнення міністра охорони здоров’я та міністра фінансів", - підкреслив Денис Шмигаль.

Окрім того, главу уряду звернув увагу на те, що його Кабмін працює менше місяця, однак виклики, з якими він зіткнувся "не відчував на собі жоден уряд за останні роки". Прем’єр зізнався, під час режиму надзвичайної ситуації "один день рахується за місяць". Денис Шмигаль має надію, що Ілля Ємець та Ігор Уманський і надалі продовжать допомагати його команді.

Нагадаємо, що 30 березня парламент звільнив Ігоря Уманського з посади міністра фінансів та Іллю Ємця з посади міністра охорони здоров'я. Також нардепи провалили обидва голосування за призначення нових міністрів.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Верховна Рада 30 березня планувала розглядати призначення Ольги Буславець на посаду міністерки енергетики та захисту довкілля. Проте, буквально в останній момент, це питання виключили з порядку денного, оскільки про це попросив український лідер Володимир Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?