Чому не бомбардуєте Москву: президент Сербії розкритикував позицію НАТО щодо України
Категорія
Політика
Дата публікації

Чому не бомбардуєте Москву: президент Сербії розкритикував позицію НАТО щодо України

Чому не бомбардуєте Москву: президент Сербії розкритикував позицію НАТО щодо України
Джерело:  online.ua

Сербський лідер Александар Вучич під час чергового виступу звернувся з риторичним запитання до НАТО й поцікавився, чому Альянс у нинішній ситуації не бомбардує Москву так, як Белград під час Косовської війни у 1999 році.

Джерело:  "Балканський оглядач"

Лідер Сербії Вучич запитав, чому НАТО не бомбардує Москву

Під час чергового телеефіру президент Сербії запитав у присутніх, чому "світові нероби" („svetski mangupi") не бомбили Москву, а бомбили Белград. За його словами, головна причина в тому, що в міжнародних відносинах поважається право сильнішого, а про мораль не може бути й мови.

Сербія поважає міжнародне публічне право. Знаєте, хто це може сказати? Сербія може сказати і Україна може сказати. Дві нещасні країни, які постраждали. Всі інші говорять за деяких обставин, - озвучив свою думку з цього приводу Вучич.

Варто звернути увагу на те, що ще до початку повномасштабної війни між РФ та Україною Вучич заявив, що засудить визнання Путіним незалежності "ЛДНР", якщо український лідер Володимир Зеленський розкритикує по телебаченню натівське бомбардування Сербії у 1999 році.

Що важливо розуміти, Сербія, яка завжди симпатизувала Москві, після початку війни РФ проти України зайняла вкрай дивну позицію, оскільки не хоче псувати відносини ані з Кремлем, ані з Брюсселем.

Сербія не підтримала санкції проти Росії у Раді Європи та не одразу підтримала санкції ЄС.

Ба більше, "сербські авіалінії" перший час дозволяли росіянам обходити обмеження на польоти, хоча згодом повернули довоєнну кількість рейсів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?