Чому перемога України відповідає інтересам США — відповідь представника сенату
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому перемога України відповідає інтересам США — відповідь представника сенату

Чому перемога України відповідає інтересам США — відповідь представника сенату
Джерело:  online.ua

Найважливіше завдання США для зміцнення їхніх позицій у протистоянні Китаю - це сприяти поразці Росії в Україні, адже Москва і Пекін - союзники, й слабкіша Росія послаблює й Китай.

Джерело: сенатор-республіканець від штату Юта Мітт Ромні

Чому перемога України відповідає інтересам США

Ромні, впливовий законодавець і колишній кандидат у президенти від республіканців у 2012 році, пояснив, що "лише приблизно 5% від усього оборонного бюджету США щороку на допомогу Україні - це для нас найкраща витрата коштів, яку ми колись робили".

Ми не втрачаємо життя [американців] в Україні, українці борються героїчно проти Росії, яка націлила на нас 15 ядерних боєголовок. Ми зменшуємо й розбиваємо російську армію відносно дуже невеликим коштом, в порівнянні із тим, що ми загалом витрачаємо на оборону, - сказав Ромні.

За його словами, слабша Росія посилає сигнал Китаю щодо їхніх територіальних зазіхань, а головне - "це каже Росії, що бажання Путіна відновити Російську імперію й захоплювати колишні радянські республіки - не справдиться". Тож допомагати Україні цілком відповідає національним інтересам США, підсумував Ромні, який також є відомим опонентом свого однопартійця - експрезидента Дональда Трампа.

Українські військові вірять в успішність плану Залужного

За словами офіцерів, харківський та херсонський контрнаступи були настільки успішними, що дали багатьом українським солдатам і офіцерам на фронті впевненість в головному плані генерала Залужного,

Тактично, хитрістю, західною технікою ЗСУ проривають їхню оборону. Успіх — це лише питання часу, – вважає 30-річний заступник командира батальйону 80-ї десантно-штурмової бригади з позивним "Тисень".

Як відомо, армія РФ нещодавно намагалася наступати на північному сході України в напрямку міста Куп’янськ, однак наші воїни змогли стримати ворога.

Бійці ЗСУ також зазначають, що наразі російські сили, які вони бачили, у гіршому стані, ніж українські.

Порівняно з початком війни їхня техніка та особовий склад у дуже жалюгідному стані, – додав "Тисень".

Ба більше, наголошується, що на південному фронті українська артилерія активно виснажує армію РФ завдяки американським касетним боєприпасам.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?