Чому подешевшали квартири в Україні та чого чекати далі - пояснення експерта
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чому подешевшали квартири в Україні та чого чекати далі - пояснення експерта

Чому подешевшали квартири в Україні та чого чекати далі - пояснення експерта
Джерело:  24 канал

Глава правління Національної асоціації брокерів Руслан Русовий звернув увагу українських громадян на те, що у зв'язку з карантином, на ринку нерухомості стало багато вигідних пропозицій. Однак наразі необхідно уважно зважити всі за та проти такої оренди, оскільки ситуація може змінитись уже восени. Експерт пояснив, що ціни змінились тому, що закрились навчальні заклади не тільки в Києві, а й в інших містах. І студенти роз'їхались додому. Тому на ринку з'явилося багато пропозицій щодо оренди житла, яка здається на довгостроковий термін. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"І що відбудеться у вересні – чи будуть відкриті навчальні заклади, яка буде процедура навчання – станом на сьогодні ще не відомо. Тому говорити про якісь тенденції на ринку нерухомості щодо довготривалої оренди – зарано. Треба розуміти, що буде восени", - наголосив Руслан Русовий.

Експерт звернув увагу на те, що якраз у серпні студенти починали активно орендувати квартири на період навчання. Наразі поки всі чекають, бо не знають, як проходитиме навчання. Якщо говорити про дорогу нерухомість – там ситуація стабільніша.

"Її винаймають особи, які займаються бізнесом та підприємництвом. Там менша складова якихось ризиків", - наголосив Русовий.

За словами експерта, необхідно пам'ятати, що ціна змінюється щодо долара. На ринку нерухомості все прив'язано до валюти. Якщо гривня дешевша – нерухомість теж починає дешевшати. Якщо гривня стабільніша – оренда стає дорожчою.

Варто звернути увагу на те, що нещодавно глава МВФ заявила, що світова економіка вступила в нову фазу кризи, пов’язану з пандемією коронавіруса, яка вимагає подальшої політичної вправності і дій для забезпечення сталого та загального відновлення.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Міжнародний валютний фонд знову погіршив прогноз щодо відновлення світової економіки. За новим прогнозом, реальне відновлення ВВП країн Європи можливо тільки в 2022 році.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?