Чому ПВК "Вагнера" досі не визнали терористичною організацією — відео
Категорія
Світ
Дата публікації

Чому ПВК "Вагнера" досі не визнали терористичною організацією — відео

Чому ПВК "Вагнера" досі не визнали терористичною організацією — відео
Джерело:  online.ua

Британський адвокат Джейсон МакК’ю розповів чому група “Вагнера”, яка вже понад десять років відома своєю жорстокістю та участю у численних конфліктах в Африці та на Близькому Сході, досі не була визнана терористичною організацією світовою спільнотою.

Джерело: ютуб-канал online.ua

Чому визнання групи “Вагнера” терористичною є повільним

МакК’ю зазначив, що проблема з цим питанням полягає в тому, що уряди і міжнародні організації завжди повільно реагують та вирішують їх.

Іноді вони не можуть належним чином впоратися з ситуацією, оскільки їхні структури не надають рішення. Так і з’являється розчарування у міжнародних організаціях.

За словами адвоката, є ще одна причина, чому світ згаяв так багато часу щодо групи “Вагнера”.

Є так такі організації, як Bellingcat і я знаю журналістів та кілька юридичних фірм, які стежили за Вагнером та моніторили їхню діяльність в Африці. Але проблема полягає в тому, що коли такі події відбуваються у віддалених районах Африки, на жаль, світ реагує не так, як мав би.

МакК’ю вважає, що світова спільнота відреагувала неправильно, коли група “Вагнера” була задіяна в бойових діях в Малі.

Було зроблено мало, подекуди були прийняті дивні санкції. І це принесло в жертву Україну. Завдало шкоди вашому народу. І той факт, що ви знаходитесь у брами Європи, змушує міжнародну спільноту зрозуміти, що група “Вагнер” є справжньою проблемою, і їх необхідно негайно зупинити. Я вклоняюся жертві, яку принесла ваша країна. Тому що люди, такі монстри як “Вагнер”, і те, як Росія використовує їх для своєї зовнішньої політики та злочинності, мають бути зупинені. Світові не потрібні ці люди.

Британський адвокат зазначає, що після вторгнення у лютому в Британії подали петицію, а у березні почали писати всім ключовим урядам: «Визнайте! Визнайте їх терористами зараз! Вони стануть ще більшою проблемою поки триває війна».

Все відбувалося повільніше, ніж я очікував. Але ми доєднали людей до програми Payback4Ukraine, дали свідчення у Британському парламенті, дали свідчення у Сенаті, у Конгресі та в Європейському парламенті.І я думаю, що така робота з лобіювання починає давати результати, - зазначив він.

Наразі групу “Вагнера” визнали терористами Естонія, Латвія та Україна. Британія теж планує визнати їх терористами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?