Чому Росія активно розповідає про ракетні удари по Україні — пояснення ISW
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому Росія активно розповідає про ракетні удари по Україні — пояснення ISW

Чому Росія активно розповідає про ракетні удари по Україні — пояснення ISW
Джерело:  online.ua

Міністерство оборони Росії активно інформує про ракетні удари по території України з метою зниження рівня занепокоєння в російському інформпросторі щодо майбутнього українського контрнаступу.

Джерело: Інститут вивчення війни

РФ інформує про ракетні атаки по Україні з метою заспокоєння росіян

В інституті навели інформаційні повідомлення української та російської сторін про черговий масштабний ракетний удар по Україні, який РФ здійснила у ніч з 30 квітня на 1 травня.

Український Генштаб повідомив, що дев'ять стратегічних бомбардувальників Ту-95 і два Ту-160 вилетіли з Мурманської області і поблизу Каспійського моря та випустили 18 крилатих ракет Х-101/555 по Україні. Українська протиповітряна оборона збила 15 ракет.

Міністерство оборони Росії заявило 1 травня, що удари були націлені на українські військово-промислові об'єкти та успішно зірвали виробництво військових ресурсів. А російські воєнкори стверджували, що ракети вразили українські системи протиповітряної оборони та транспортний вузол у Павлограді.

Речник ВПС України Юрій Ігнат зазначив, що той факт, що Ту-95 і Ту-160 несли набагато менше ракет, ніж їхнє максимальне завантаження, свідчить про те, що Росія продовжує боротися з адекватним виробництвом таких боєприпасів.

Що відомо про нові цілі ракетних атак росіян по Україні

Абсолютно очевидно, що певна зміна тактики є. У цьому немає сумнівів, тому що вони завдають прямих ударів саме по цивільних, багатоквартирних будівлях або місцях, де є багато житла цивільного населення, — зазначив Подоляк.

Він підкреслив, що тактикою терору цивільного населення ворог хоче спровокувати в Україні певні події, зокрема зірвати підготовку ЗСУ до контрнаступу і змусити почати його раніше запланованого.

Подоляк зазначив, що ворог також має на меті вплинути на певну частину західного суспільства, які побачивши загибель цивільних людей в Україні почнуть вимагати проведення переговорів.

Третя причина — вони хочуть зрозуміти, чи можна атакувати не лише за тими траєкторіями, за якими вони атакували взимку і восени, чи можна атакувати в обхід наших систем ППО цивільне населення. І вони дивляться, чи повністю ми закрили небо, чи ні. При цьому серед можливих причин — спроба росіян зрозуміти, чи буде в них опція зламати українців за допомогою атак на цивільне населення у разі провалу на лінії фронту, — пояснює радник керівника ОП.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?