Чому росія приречена на поразку у війні — Свідомі про несвідоме
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому росія приречена на поразку у війні — Свідомі про несвідоме

Чому росія приречена на поразку у війні — Свідомі про несвідоме
Джерело:  online.ua

Як росія загнала себе у глухий кут власної деградації та чому апріорі програє у конфліктах з розвиненими країнами обговорювали у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Ні для кого не секрет, що росія — найбільша країна світу, яка може похизуватися вражаючими покладами нафту і газу.

Однак ані території, ані ресурси не завадили країні-агресорці за лічені місяці скотитися у яму деградації, перетворитися на уособлення абсолютного зла та брехні.

Чому росія вирішила втратити все заради поневолення України

Доктор психології Василь Мосійчук запитав у своїх колег, чому росіяни досі не змогли усвідомити, що їхня територія найбільша у світі та вкрай багата ресурсами.

Чому вони віддають перевагу ідеї знищення сусідніх країн, а не розвитку власної?

Якщо подивитися на еволюцію живих організмів, то ті організми, які знайшли хорошу форму або пристосування, не змінюються і живуть з тими патернами та поведінкою, до яких звикли. Погляньте на територію росії й на те, який вона займає простір. Це означає, що їхня поведінка дозволила зробити експансію на такій території, якщо вона є в Європі, Азії і ще й в Америці знаходилася раніше. Тобто ця агресивна поведінка дала їй такий життєвий простір, дозволила росіянам поширити власні правила у світі, — пояснює професор нейропсихології Богдан Ткач.

Однак згодом світ перейшов з виробничої епохи в інформаційну — зараз головним ресурсом є мозок.

За словами професора Ткача, домінуючими будуть країни, в яких розвивають нейропсихологію.

Саме такі країни будуть створювати свою експансію у віртуальному просторі, реальному, економічному, культурному.

Можна дати людям чи якійсь країні фінанси на боротьбу з певними інфекціями, а за це взяти конкретні території і ресурси. У такий спосіб розвинені країни можуть "захоплювати" землі без війни і збройного конфлікту, а просто за допомогою гарно вибудуваної схеми. росія просто не встигла навчитися новому стилю експансивної поведінки, — підсумовує професор нейропсихології Богдан Ткач.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

Читайте також: Для перемоги над росією потрібно знищити стару модель України — професор нейропсихології Богдан Ткач

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?