Чому росіяни не хочуть виходити за межі закритого суспільства — академік Української академії наук Віталій Луньов
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому росіяни не хочуть виходити за межі закритого суспільства — академік Української академії наук Віталій Луньов

Чому росіяни не хочуть виходити за межі закритого суспільства — академік Української академії наук Віталій Луньов
Джерело:  online.ua

У чому полягає феномен російського закритого суспільства та як він формувався обговорили у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» на ютуб-каналі online.ua доктор психології Василь Мосійчук, академік Української академії наук Віталій Луньов та професор нейропсихології Богдан Ткач.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

Влада рф завжди будувала свою ідеологію на тезі про "унікальність" російського народу, однак ніколи не могла пояснити, в чому ж насправді полягає "загадочность русской души".

На переконання академіка Української академії наук Віталія Луньова, все набагато простіше та банальніше, ніж уявляють собі самі росіяни.

Чому громадяни рф звикли жити у закритому суспільстві

Враховуючи те, що росія досі ментально не змогла відійти від СРСР, вона продовжує жити за його правилами та традиціями.

Радянщина, зокрема й радянська наука, завжди будувалася на тому, що у СРСР повинна бути своя мова науки, свої поняття, свої концепції. Власне, росія просто звикла жити за завісою. Тобто це те, що дуже імпонує корумпованій закритій системі, де є звичайні люди, які раніше були кріпосними, потім стали комуністами, а зараз просто навіть не знають, хто вони, — пояснює Віталій Луньов.

За словами академіка Української академії наук, росіяни повірили в те, що вони начебто "специфічний" народ, у якого свій власний "історичний шлях" чи якась власна "історична місія".

Справжньою проблемою для міжнародної спільноти стало те, що кремль намагається силою нав'язати це бачення, цей збочений світогляд й іншим країнам.

Покоління російських комуністів досі хоче жити в закритому суспільстві, оскільки лише в ньому росіяни стають абсолютними "героями", адже їх тоді не можна порівнювати зі світочами з інших країн. От як не намагалася якась там частина тих еліт інтегрувати росію у цивілізоване співтовариство, зокрема й наукове, – нікому це не вдавалося зробити. Бо росіяни вже звикли до самообману про те, що у них є якась специфічна, особлива мова науки, мова освіти і що завгодно. От і все, як на мене. Тобто вони повертаються до дуже прийнятного, притаманного для них стану. Бо росія – це тюрма народів. А тим , хто знаходиться в цій в'язниці, дуже комфортно знаходитися у закритому просторі, де є ролі володарів та рабів, — підсумовує академік Української академії наук Віталій Луньов.

Читайте також: Як українцям вдалося прокинутися зовсім іншою нацією 24 лютого — професор нейропсихології Богдан Ткач

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук

  • Богдан Ткач, клінічний професор нейропсихології, доктор психологічних наук з медичної психології, старший дослідник та лікар

«Свідомі про несвідоме» — це серія психологічних етерів, у якій беруть участь авторитетні фахівці з різних сфер, від психології до міжнародної економіки. Вони не тільки обговорюють найактуальніші теми сьогодення, а й дають поради українцям, як вберегти своє ментальне здоров’я під час війни та після її завершення.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?