Чому росіяни завжди обирають шлях деградації — доктор психології Василь Мосійчук
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому росіяни завжди обирають шлях деградації — доктор психології Василь Мосійчук

Чому росіяни завжди обирають шлях деградації — доктор психології Василь Мосійчук
Джерело:  online.ua

Чому між українцями та росіянами сформувалася цивілізаційна прірва та за що насправді воює наш народ обговорювали у новому випуску циклу етерів «Свідомі про несвідоме» доктор психології Василь Мосійчук та академік Української академії наук Віталій Луньов.

Джерело:  ютуб-канал online.ua

На переконання Василя Мосійчука, росіяни мали усі шанси дорости до інтелектуальної нації, однак жодним з них досі не скористалися.

Ба більше, останні події вказують на те, що вони не вміють цінувати ані чужі життя, ані власні, оскільки з покірністю зустріли рішення путіна про мобілізацію.

Чому росіяни завжди вибирають шлях деградації, а не еволюції

Все-таки росія повинна була дорости до "інтелігента", навчитися працювати інтелектом. В емоціях вона могла стати інтелектуальною інтелігенцією. Це набуття людиною інтелекту, розпізнавання болю, страху. Це робота над своєю особистістю, — пояснює доктор психології Василь Мосійчук.

Він звертає увагу на те, що в психології емоції були ще до рефлексії. Вони підкормлюють рефлексію.

Російське суспільство — бідне. Путін — "папік", маніяк, хвора людина. Росіяни створюють рефлексію до нас, а рефлекси — це тваринне. Тварина не може дістати інтелект і сказати, що у конкретній ситуації вчинила неправильно. Ми можемо оцінювати свої вчинки лише тоді, коли у нас є інтелект, — зазначає Мосійчук.

Доктор психології нагадує, що росія колись мала інтелектуальні цінності.

Як відомо, Україна та рф знаходилися в рівних умовах Радянського Союзу, однак наша країна все-таки була ближчою до Європи, а також мала глибші християнські цінності.

Це милосердя — це вже ближче до інтелекту, навіть вище інтелекту. Однак чому росія не захотіла стати інтелектуальною країною? Це як «Прощай, немытая россия!» (вірш російського поета Михайла Лєрмонтова - ред. ) Навіть, їхні поети мали свідомість, інтелект. Бо що таке інтелект? В інтелекті більше свідомості, ніж в емоціях. В емоціях більше рефлексії, ми ближче до тварин. Тільки людина, яка живе рефлексами, страшніша за тварину. Бо тварина еволюціонує через рефлекси. А ми не можемо робити еволюцію через рефлекси. Ми вже знаємо, що люди, такі як Гітлер, 20 млн людей вбили. І що це їм дало? Нічого. Невже не можна було по-новому подивитися на світ, який вже знав таких фашистів, як Гітлер, путін? — додає Василь Мосійчук.

Читайте також: У росії шкала примітивності одна з найвищих у світі — академік Української академії наук Віталій Луньов

За що насправді воюють українці

На думку доктора психології, головна мета українського народу у війні проти рф не лише самозахист.

Подивіться, за що воюють українці. Ми говоримо слово «демократія». Українці воюють за демократію? Так. Але вони також воюють за свідому людину на землі, тому що ми не живемо емоціями. Так, ми — емоційні люди. Але ми емоційні тільки тому, що наші емоції захищають інтелігенцію, підхід до мами, дитини, до іншої людини, нації. Це повага, — наголошує доктор психології Мосійчук.

Учасники цього випуску «Свідомі про несвідоме»:

  • Василь Мосійчук, доктор психології, автор наукових робіт, поет.

  • Віталій Луньов, клінічний професор психології та клінічного нейропсихоаналізу, член Американської психологічної асоціації, академік Української академії наук.

«Свідомі про несвідоме» — це цикл психологічних етерів за участі провідних спеціалістів з різних областей, від психології до міжнародної економіки. Учасники етерів беруть до обговорення актуальні проблеми, з якими стикаються українці під час війни.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?