Чому Україна не отримала 3-річну програму підтримки від МВФ - нарешті відома причина
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чому Україна не отримала 3-річну програму підтримки від МВФ - нарешті відома причина

Чому Україна не отримала 3-річну програму підтримки від МВФ - нарешті відома причина
Джерело:  rbc.ua

Очільник Міністерства фінансів Сергій Марченко поділився з українцями важливою інформацією - він заявив, що Міжнародний валютний фонд відмовив Україні в трирічній програмі через економічну кризу і пандемію. За словами глави відомства, офіційний Київ виконав всі необхідні зобов'язання, і причиною зміни програми МВФ є те, що там не відкривають зараз програми EFF (Extended Fund Facility, програма розширеного фінансування, - ред.) ні для кого. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

"Основний аргумент: МВФ говорить, що ми - в економічній кризі, і ми не можемо спланувати програму на три роки. Адже EFF - трирічна програма. Це був єдиний аргумент. Ми довго боролися за EFF, оскільки пройшли по ній 99% шляху. Для нас це була досить несподівана історія", - наголошує Сергій Марченко.

Окрім того, міністр звернув увагу українців на те, головна причина відмови - пандемія. За його словами, наразі МВФ надходить багато заявок на програму швидкого фінансування через COVID-19.

Варто також зазначити, що 7 травня стало відомо про нове неочікуване рішення Ради директорів Міжнародного валютного фонду. Зазначається, що ще 1 травня МВФ призначив очільником своєї місії в Україні Іванну Владкову Голлар замість Рональда ван Родена. В МВФ запевняють, що нова керівниця має значний досвід роботи в економіках, що розвиваються. Варто зазначити, що раніше Владкова Голлар очолювала місії МВФ у Молдові та Північній Македонії.

Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше глава Кабміну Денис Шмигаль заявив, що Україна  може отримати перший довгоочікуваний транш Міжнародного валютного фонду вже наступного тижня. За його словами, усі контакти між Києвом та фондом знаходяться на фінальній стадії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?