Чому Україна повинна вступити в НАТО - названо дві найважливіші причини
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому Україна повинна вступити в НАТО - названо дві найважливіші причини

Чому Україна повинна вступити в НАТО - названо дві найважливіші причини
Джерело:  online.ua

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб Юрій Гримчак заявив, що вступ України до НАТО є надзвичайно важливим, адже він забезпечує колективну оборону, а країна менше витрачає на свою оборону. Окрім того, членство в Альянсі зробить неможливим зміну західного курсу країни, передає ONLINE.UA.

"Що я вважаю про НАТО, чому я вважаю це надзвичайно важливим? Перше – НАТО забезпечує колективну оборону. Тоді на оборону окрема країна витрачає менше, ніж країна, яка сама забезпечує повний комплекс себе. Так сталося, що коли ти нейтральний, але позаблоковий, ти сам за все відповідаєш. А якщо ти у військово-політичному союзі, то тобі допомагає величезна кількість країн", – зазначив він.

За словами міністра, на даний момент Україна витрачає на безпеку 5% ВВП, а країни НАТО – 2%. В сьогоднішніх умовах 3% для нашої країни – це приблизно 2-3 мільярди доларів на рік. Проте, через кілька років ВВП країни збільшиться, тому і видатки значно зростуть.

"І друге, чому воно необхідно. Вступ у НАТО – остаточно унеможливлює в майбутньому зміну курсу. Країни вступають в НАТО, і, я думаю, після того повернення до курсу в "тайожний союз" чи ще куди-небудь стане неможливим. І тоді це буде найголовніше", - каже Гримчак.

Як повідомляв ONLINE.UА, раніше в НАТО вперше прокоментували агресивні дії Росії щодо українських кораблів у Азовському морі, заявивши, що беззаперечно підтримують Україну на тлі загострення ситуації.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?