Чому українські військові кораблі направили в Керченську протоку: Порошенко дав чітке пояснення
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому українські військові кораблі направили в Керченську протоку: Порошенко дав чітке пояснення

Чому українські військові кораблі направили в Керченську протоку: Порошенко дав чітке пояснення
Джерело:  online.ua

Українські військові кораблі, які незаконного захопила Росія в Азовському морі, були спрямовані в Керченську протоку, так як їх переправа по суші означала б, що Україна визнала російську окупацію.

Про це заявив президент України Петро Порошенко під час форуму в Києві, повідомляє ONLINE.UA.

"І хтось говорить, що ми повинні були використовувати інші шляхи, переправляти по суші військові кораблі, що це означає, шановні політикани? Запропонувати віддати Керченську протоку росіянам? Визнати незаконним статус окупації?" - запитав Порошенко.

Український глава підкреслив, що українські кораблі були спрямовані з порту Одеси до Маріуполя через Керченську протоку згідно з міжнародним правом і договором по Азовському морю. Але російські прикордонники незаконно напали на них і захопили в полон українських моряків, звинувативши їх у вторгненні в територіальні води РФ.

Порошенко підкреслив, що у відповідь на відкриту агресію Росії він був змушений ввести воєнний стан у десяти областях України. При цьому він підкреслив, що військовий стан не відіб'ється на правах і свободах українців - його ввели тільки з метою розширення можливостей ЗСУ і всього сектора оборони і безпеки, включаючи Національну гвардію, щоб протидіяти наростаючим загрозам.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Україні в рамках воєнного стану з 3 грудня стартували масштабні військові збори.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?