Чому в Україні не вводять надзвичайний стан - у Зеленського нарешті пояснили
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому в Україні не вводять надзвичайний стан - у Зеленського нарешті пояснили

Чому в Україні не вводять надзвичайний стан - у Зеленського нарешті пояснили
Джерело:  online.ua

В Офісі глави держави Володимира Зеленського нарешті пояснили громадянам, чому в Україні не можуть ввести надзвичайний стан у зв'язку із поширенням пандемії коронавірусу. З коментарем виступила заступниця очільника Офісу президента Юлія Ковалів в ефірі одного з українських телеканалів - вона підкреслила, що наразі Кабінет міністрів не готовий зупинити більшу частину економіки нашої держави, передає ONLINE.UA.

"Коли ми говоримо про надзвичайний стан, 70% нашої експортної виручки - аграрії і металурги. Чи можна їх зупинити? Звісно, ні! Чи можна зупинити критичну інфраструктуру? Ні! Ми не можемо зупинити аграрний сектор. Це означає, що не можемо зупинити постачальників насіння, техніки, палива, добрив. Якщо йти за такою логікою, зрозуміємо, що ми не можемо зупинити більшу частину економіки. Адже не може працювати металургійний завод без коксу, без транспорту. Ми не можемо порвати в один момент усі ланцюжки, які працюють", - наголосила Юлія Ковалів.

 Варто звернути увагу на те, що заступниця Андрія Єрмака не виключила, що динаміка поширення коронавірусу в нашій країні може змінитися за лічені дні.

"На сьогодні, з тією динамікою із коронавірусом, підстав введення надзвичайного стану немає. Звісно, ситуація може змінитися. На сьогодні динаміка буде видна протягом наступних кількох днів або, можливо, тижня", - підкреслила представниця Офісу президента.

Варто звернути увагу на те, що глава уряду Дмитро Шмигаль 23 березня заявив, що в КМУ не вважають за потрібне вводити надзвичайний стан через пандемію коронавірусу COVID-19.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, Міністерство охорони здоров’я прозвітувало, що станом на ранок 24 березня в Україні зафіксували 84 випадки коронавірусної хвороби COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?