Чому відбувається загострення на Донбасі - пояснення експерта
Категорія
Україна
Дата публікації

Чому відбувається загострення на Донбасі - пояснення експерта

Чому відбувається загострення на Донбасі - пояснення експерта
Джерело:  24 канал

Співголова ГІ "Права справа" Дмитро Снєгирьов звернув увагу на те, що до військового загострення на Донбасі призвів цілий комплекс причин. За його словами, українська сторона почала озвучувати своє бачення розвитку ситуації на Донбасі, чим викликала незадоволення РФ. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

На думку аналітика, по-перше, це реакція РФ на пропозицію України щодо додаткових умов для проведення виборів в ОРДЛО. Київ наполягає: спочатку відновлення контролю над кордоном, а потім вибори в ОРДЛО. В Кремль категорично проти таких ідей. По-друге, інтенсивність обстрілів збільшилася одразу після заяв Кремля, зокрема Лаврова, що Україна начебто не виконує політичну частину мінських угод.

"Ескалація військового напруження – стала практика Росії – носить показовий характер. Кремль демонструє, що окупаційні адміністрації можуть у будь-який момент йти на ескалацію військового напруження. Причому, використовуючи заборонену мінськими домовленостями зброю", - каже Снєгирьов.

Експерт також звертає увагу на узгодження нових пунктів розведення військ. У Мінську на зустрічі Тристоронньої контактної групи – прозвучала пропозиція щодо додаткових місць розведення військ. Окупанти наразі продавлюють неприйнятні для України пункти Щастя і Веселогорівка.

"Україна наполягає на відкритті КПВВ у районі Золотого. А Росія на танконебезпечних для нас напрямках. Тому показово військове загострення йде саме на Луганському напрямку – біля пунктів Оріхово, Новотошківське. І біля Золоте-4 – пілотного району для розведення військ. Там бойовики знову проводять мінування. Мовиться більше, ніж про 500 мін. Це порушення умов розведення", – каже Снєгирьов.

На думку експерта, Україні потрібно просувати свою дорожню карту, що наші представники і продемонстрували на переговорах у Мінську.

Як повідомляв ONLINE.UA, міністр оборони України Андрій Загороднюк виступив з гучною та безкомпромісною заявою.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?