Чому зникають зірки - теорія вчених шокує
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Чому зникають зірки - теорія вчених шокує

Чому зникають зірки - теорія вчених шокує
Джерело:  online.ua

Група астрономів-учасників проекту Століття спостережень (VASCO) після тривалих досліджень та аналізу дійшла доволі тривожного висновку. Вчені порівняла сучасні світлини зоряного неба і знімки, зроблені 70 років тому. За словами астрономів, за цей період зникли не менше ста зірок, передає ONLINE.UA з посиланням на "Popular Science".

Науковці  акцентували увагу на тому, що небо змінюється, однак чпричин вони назвати не змогли. Згідно з однією із теорій дослідників, тут може бути замішаний позаземний розум.

"Було вивчено 600 мільйонів джерел світла, зафіксованих Військово-морською обсерваторією США (USNO) з 1949 до 2014 року. У результаті стало ясно, що близько ста зірок просто зникли. Астрономи вважають, що або це короткі спалахи, які були випадково зафіксовані USNO і які "віддавна вицвіли до чорного кольору". Або ж вдалося виявити слід "споконвічного вимикача джерела світла", - сказано в повідомленні.

Варто зазначити, що своєю гіпотезою також поділилися учасники проекту SETI з пошуку позаземного життя. На їхню думку, існують інопланетні цивілізації "з богоподібною інженерною силою", яка застосовується для того, щоб "спіймати все світло, що випускається зіркою, захищаючи її від нашого погляду".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  NASA вперше оприлюднило світлини планетоїда 2014 MU69 (також Ultima Thule), який знаходиться в поясі Койпера на околицях Сонячної системи.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?