"Чорна мітка" Путіну: у США заявили про нове жорстке покарання для Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

"Чорна мітка" Путіну: у США заявили про нове жорстке покарання для Росії

"Чорна мітка" Путіну: у США заявили про нове жорстке покарання для Росії
Джерело:  РІА Новини

В американський конгрес внесений законопроект про нові жорсткі санкції проти Росії у відповідь  на російські кібератаки під час президентських виборів у США, який вже названий "чорною міткою" для президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РИА Новости.
Документ був підготовлений представниками обох партій — республіканцем Джоном Маккейном і демократами Беном Кардіні і Робертом Менендесом.
"Це докладний законопроект, який вводить додаткові санкції проти Росії за діяльність проти американських інтересів. Ми були атаковані, нас атакувала Росія. Це більше не є предметом будь-яких суперечок", — заявив Кардін.


Читайте також: Трамп повинен дати Україні смертельну зброю, інакше буде виглядати як дурень — Forbes

На думку відомого російського журналіста Олександра Сотника, цей документ став "чорною міткою" для Путіна.



Зазначимо, що для вступу закону в силу його мають прийняти обидві палати Конгресу, а після цього — підписати президент США.
У документі передбачені санкції, які торкнуться фізичних осіб, відповідальних за кібератаки на США, агресії проти України та анексії Криму, а також прав людини і корупції.
"Ми вводимо додаткові санкції проти фізичних осіб, відповідальних за кібератаки проти нашої країни. Санкції зашкодять їм експортувати, використовувати банківську систему США, використовувати систему державних поставок тут, в Америці", — сказав Кардін.
Він додав також, що частина документа стосується "дій в Україні і Грузії", а також анексії Криму.
"Ми чітко заявляємо, що санкції будуть стосуватися енергетичного сектора, тих, хто бере участь у приватизації російських активів і залучений (купівлю — Ред.) суверенного боргу Росії", — додав сенатор.


Читайте також: Деградація — це ви: в мережі висміяли відповідь спікера Путіна на розширення санкцій США

Кардін зазначив, що санкції будуть спрямовані "проти корупції та "використання фальшивих новин в якості зброї", порушення прав людини" і будуть включати відмову у візах і доступ до банківської системи тим, кого США вважають відповідальними за цими статтями.


Конгрес також отримає можливість самостійно вносити нових фізичних осіб у списки санкцій.


Між тим, сенатор Джон Маккейн підкреслив, що Конгрес повинен "припинити дії Росії в Україні і в Сирії незалежно від позиції новообраного президента Дональда Трампа".


Як повідомляв ONLINE.UA раніше  американський президент Барак Обама зізнався, що недооцінив масштаби впливу кібератак, санкціонованих президентом РФ Володимиром Путіним, на американську демократію і вибори президента у США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?