Чорна п'ятниця 2017: "підводні камені" глобального розпродажу
Категорія
Світ
Дата публікації

Чорна п'ятниця 2017: "підводні камені" глобального розпродажу

Чорна п'ятниця 2017: "підводні камені" глобального розпродажу
Джерело:  Країна.ua

24 листопада в Украні і в усьому світі стартувала так звана "чорна п'ятниця" - день тотальних знижок на всі товари. Це свято шопоголіків порівняно недавно увійшло в моду в Україні, але за короткий період набрало колосальну популярність серед населення. У 2017 році в Україні зафіксовано масовий ажіотаж на "чорну п'ятницю", так як практично всі магазини влаштували масштабне свято знижок.

Про це повідомив глава Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексій Дорошенко, передає ONLINE.UA з посиланням на Страна.ua.

Дорошенко закликав українців розважливо підійти до покупок в "чорну п'ятницю". Він розкрив декілька таємниць глобального розпродажу, підказавши, як не бути обманутими.

Читайте також: Подорожчання бензину в Україні: ціни на пальне побили історичний рекорд

За словами експерта, в Україні в "чорну п'ятницю" реально можна заощадити всього 20-30% на товари, а не 50-70%, як заявляють продавці. Це пов'язано з тим, що дати максимальну знижку на товар можна лише в тому випадку, якщо до розпродажу накрутити на нього ціну до 300%.

Існує кілька варіантів схем, за якими продавці "обманюють" покупця. Найпоширенішою з них є підвищення цін на товари за кілька днів до "чорної п'ятниці", які в день акції знижують на 30-50%. Тим самим покупці купують товар за зніжкою за його реальною ціною.

Також в "чорну п'ятницю" продавці використовують ще одну популярну схему обману покупця: вони ставлять знижку лише на неходовий або непрезентабельний товар, який українці змітають з полиць не замислюючись.

Щоб не попастися на прийоми хитрих продавців, Дорошенко рекомендує українцям не піддаватися на вищеназвані маркетингові ходи. Експерт радить перш ніж відправитися на шопінг в "чорну п'ятницю" вивчити ціни на однакові товари в різних магазинах, щоб розуміти в якому з них діє реальна знижка. Також вбереже від зайвих витрат в день глобального розпродажу заздалегідь підготовлений список товарів, який найкраще скласти перед походом по магазинах.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше прем'єр-міністр України Володимир Гройсман зробив прогноз щодо підвищення цін на продукти. Глава українського уряду пояснив, з чим пов'язано подорожчання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?