Чорне море має стати морем НАТО — Кулеба на Чорноморській безпековій конференції
Категорія
Політика
Дата публікації

Чорне море має стати морем НАТО — Кулеба на Чорноморській безпековій конференції

Чорне море має стати морем НАТО — Кулеба на Чорноморській безпековій конференції
Джерело:  online.ua

У Бухаресті триває Перша Чорноморська безпекова конференція в рамках Міжнародної Кримської платформи. На ній очільник МЗС України Дмитро Кулеба закликав зробити Чорне море морем НАТО для захисту країн регіону.

Джерело: трансляція конференції

Кулеба закликав зробити Чорне море морем НАТО

Кулеба зазначив, що у Заходу не було сталої чорноморської стратегії, проте РФ завжди мала її – агресивну, реваншистську і варварську.

Міністр нагадав, що перша атака РФ на територіальну цілісність України відбулася на острові Тузла між Чорним і Азовським морями.

Коли страх закрив двері НАТО для України та Грузії у 2008 році, Росія швидко відповіла, атакувавши обох, – наголосив Кулеба.

Він додав, що дехто зі світових лідерів вирішив залишити Путіна щасливим, включно з полишенням його потенційних жертв беззахисними.

Я бачу, що ми всі тепер розуміємо, що страх не стратегія. Настав час для напрацювання всеохоплюючої системи безпеки для всіх держав регіону, яких лякає маніяк на свободі. Настав час зробити Чорне море тим, чим стало Балтійське – морем НАТО. Ця війна довела, що безпека регіону неподільна – загроза для когось є загрозою для кожного, - сказав він.

Що відомо про Чорноморську безпекову конференцію

12-13 квітня у Бухаресті проходить Перша Чорноморська безпекова конференція Міжнародної Кримської платформи.

У ній беруть участь понад 200 експертів, політичних і державних діячів із різних країн світу.

Учасники обговорять уроки повномасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну, відповіді на поточні загрози та виклики в Чорноморському регіоні, та майбутнє регіональної безпеки в регіоні Чорного та Азовського морів.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?