Чорнобильські турфірми поскаржилися на Зеленського
Категорія
Україна
Дата публікації

Чорнобильські турфірми поскаржилися на Зеленського

Чорнобильські турфірми поскаржилися на Зеленського
Джерело:  online.ua

Глава Асоціації чорнобильських туроператорів Ярослав Ємельяненко розповів, що завтра, 10 липня, сотні іноземних туристів не зможуть потрапити у 10-кілометрову зону відчуження через візит у Прип’ять президента Володимира Зеленського. За словами представника турфірм, проблема пов’язана з тим, що охорона глави держави перекрила в’їзд до Чорнобильської зони.

«Повністю перекрито десятикилометрову зону. Сотні іноземних відвідувачів, що прилетіли до України щоб побачити Чорнобиль, просто не попадуть ані на ЧАЕС, а ні в Прип'ять. І навіть закинутий об’єкт Чорнобиль-2, не дозволений до відвідування туристами, бо він розташований в 10-км зоні, яку перекривають на весь день», – пише Ємельяненко.

На думку глави Асоціації чорнобильських туроператорів, такий підхід знищує імідж України, і закликав організаторів візиту президента не перекривати 10-кілометрову зону.

«Я закликаю відповідальних за цю штучно створену надзвичайну ситуацію, виконуючи свою роботу, замислюватися про можливий негативний урон і намагатися реалізувати свої задачі без совкових широких мазків «перекрити все тут, хай холопи чекають». Бо в туризмі серед «холопів», що не зможуть попасти на локації Зони, завжди є дуже поважні іноземні візітери та журналісти, які транслюють свої враженні в Світ. З туризмом треба поводитися обережно. Як зі своєю репутацією».

Можна припустити, що бурхливий протест Ємельяненка проти перекриття 10-км зони пов’язаний не тільки з турботою про міжнародний імідж України, але й також з можливою втратою прибутків. Відомо, що вартість одноденного тура з Києва в Чорнобиль для іноземних громадян становить близько 100 доларів з людини. Якщо мова йде про «сотні іноземців», виручка турфірм за один день впаде на кілька десятків тисяч доларів.

Нагадаємо, що не так давно стало відомо, що директор китайської турфірми продавав охочим тури в Чорнобиль, але возив їх в російський Челябінськ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?