Чорногорія звинуватила Росію у серйозному втручанні у свої внутрішні справи
Категорія
Світ
Дата публікації

Чорногорія звинуватила Росію у серйозному втручанні у свої внутрішні справи

Чорногорія звинуватила Росію у серйозному втручанні у свої внутрішні справи
Джерело:  rtcg.me

Чорногорія звинуватила Росію у серйозному втручанні у свої внутрішні справи і, зокрема, у спробах зашкодити вступу країни до НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ Чорногорії Срджан Дарманович, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на RTCG.

"Росія відкрито втручалася у наші внутрішньополітичні питання, на що ми, звичайно, дивилися несхвально. Росія в останні два-три роки проводить політику сфер інтересів і виступає проти розширення НАТО. Ми були здивовані тим, наскільки сильно Росія втрутилася і, звичайно, ми захищалися", - сказав він.

Також Дарманович зазначив, що російські розвідслужби відкрито підтримали опозицію Чорногорії, яка виступала проти членства країни в НАТО.

"Наше членство в НАТО не спрямоване проти будь-кого, в тому числі й проти Росії. Але, звичайно, ми не можемо погодитися з тим, що хтось вирішує, де нам бути. У нас є економічні відносини з Росією, яка наш головний економічний партнер. У нас було і є багато туристів з Росії, а російські інвестиції в нашу економіку виявились неефективними", - заявив глава зовнішньополітичного відомства Чорногорії.

Як повідомляв ONLINE.UA, Чорногорія офіційно стане членом НАТО з 5 червня 2017 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?