Чубаров повідомив про несподівані плани окупантів в Криму
Категорія
Світ
Дата публікації

Чубаров повідомив про несподівані плани окупантів в Криму

Чубаров повідомив про несподівані плани окупантів в Криму

Глава Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров

 заявив, що в Росії після анексії Криму планують створити окремий військовий підрозділ з числа кримських татар, щоб зломити опір людей проти окупації.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на

УНІАН

.


"Для того щоб зламати народ, протистояти його неприйняттю російської окупації, вони (російська окупаційна влада - ред.) здійснюють деякі специфічні заходи, які вже реалізували на Кавказі. Вони намагаються відбирати наших молодих хлопців, юнаків, і направляють їх в свої спеціальні навчальні заклади , де хочуть їх підготувати такими, щоб потім вони виступали проти свого народу", - сказав Чубаров на брифінгу "Крим і кримські татари: наслідки депортації 1944 року і загрози окупації 2014 року. Роль України і міжнародної спільноти в захисті невід'ємних прав кримськотатарського народу".


Голова Меджлісу повідомив, що має дані, що вже "14 молодих людей були відібрані для навчання у вищих закладах ФСБ". За словами Чубарова, їх направляють до закладів на території материкової Росії.


"Окупаційна влада для того, щоб якимось чином обдурити батьків, які не хочуть віддавати своїх дітей в російську армію, а це є примусово в окупованому Криму, вони планують реалізацію ідеї про створення окремого кримськотатарського козачого військового підрозділу", - зазначив лідер Меджлісу.


Раніше повідомлялося, що

Європейський парламент прийняв резолюцію, яка засуджує дії Росії, що порушують права людини щодо кримських татар на окупованому півострові

.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?