Чубаров запропонував "переформатувати" автономний статус Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Чубаров запропонував "переформатувати" автономний статус Криму

Чубаров запропонував "переформатувати" автономний статус Криму
Джерело:  online.ua

24 жовтня очільник Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров закликав українську владу внести зміни до Конституції щодо статусу Криму як національно-територіальної автономії у складі нашої країни. Свою пропозицію він озвучив під час саміту "Кримської платформи" у Загребі.

Джерело:  "Інтерфакс-Україна"

Чубаров хоче змінити автономний статус Криму

Ми маємо внести зміни до Конституції України, де чітко визначити кримську автономію як автономію, яка створена за національно-територіальною ознакою, як форма самовизначення корінного народу Криму - кримськотатарського, - наголосив Рефат Чубаров.

Він звернув увагу на те, що згідно з Конституцією, Крим є автономією, однак вкрай важливо переформатувати цей статус.

Нарешті треба визначитися із суб'єктом самовизначення у Криму, із джерелом, якщо хочете, кримської автономії, і цим джерелом є невід'ємне право корінного народу цього півострова на самовизначення у складі незалежної української держави, - пояснив лідер Меджлісу.

На переконання Чубарова, за допомогою такого механізму народу потрібно одночасно вирішувати питання зміцнення "української держави, частини нашої державної території та забезпечення прав людини незалежно від її етнічної чи релігійної приналежності".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?