Чудовий результат - ЄС поділився прекрасною новиною щодо COVID-19
Категорія
Світ
Дата публікації

Чудовий результат - ЄС поділився прекрасною новиною щодо COVID-19

Чудовий результат - ЄС поділився прекрасною новиною щодо COVID-19
Джерело:  online.ua

Влада Євросоюзу продовжує робити все можливе, аби врятувати світ від пандемії коронавірусу. Так, нещодавно стало відомо, що в рамках глобального марафону збору коштів на розробку вакцини від COVID-19, організованого Європейською комісією, зібрали вже 9,5 млрд євро. Такою прекрасною новиною поділилася президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн в соціальних мережах, передає ONLINE.UA.

"Чудовий результат – пройдено перший етап глобального марафону збору коштів, який організовує Єврокомісія. Починаючи з 4 травня, уряди країн, організації, фонди та окремі особи надали загалом 9,5 млрд для боротьби з коронавірусом. Світ проявляє солідарність! Стежте за новинами, нова інформація буде у четвер", - йдеться в повідомленні очільниці Єврокомісії.

Варто звернути увагу на те, що ще 4 травня ЄК організувала глобальну відеоконференцію-марафон зі збору коштів на розробку вакцини та ліків від коронавірусу. Того дня зібрали 7,4 млрд євро. З цієї суми, внески країн ЄС складають понад 4 мільйони євро. Трохи пізніше країни та окремі організації і приватні особи продовжили долучатися до ініціативи.

Що важливо розуміти, нещодавно в Сполучених Штатах фармацевти компанії Pfizer та німецької біотехнологічної фірми BioNTech заявили про початок випробування експериментальної вакцини проти нового коронавірусу на людях. Згідно з останніми даними, учасниками дослідження стали здорові люди, вік яких коливається від 18 до 55 років. У ВООЗ додають, що на планеті тривають клінічні дослідження 8 потенційних препаратів проти COVID-19. Ще близько сотні вакцин розробляють на попередньому етапі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що вчені із Китаю неочікувано заявили про те, що вперше виділили живий SARS-CoV-2 з фекалій зараженої коронавірусом людини - що це означає та що потрібно знати можна знайти в нашому матеріалі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?