Розвідка США з'ясувала реальну мету таємних переговорів Путіна з КНДР
Категорія
Політика
Дата публікації

Розвідка США з'ясувала реальну мету таємних переговорів Путіна з КНДР

Розвідка США з'ясувала реальну мету таємних переговорів Путіна з КНДР
Джерело:  online.ua

Згідно з даними американських розвідників, команди російського та північнокорейського диктаторів Володимира Путіна та Кім Чен Ина "активно рухаються" в напрямку підписання угоди про постачання РФ зброї з КНДР. Насамперед йдеться про боєприпаси для різних типів озброєнь. Про це повідомив координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі.

Джерело:  CNN

Про що насправді Путін домовляється з КНДР

Згідно з даними розвідки США, після візиту глави Міноборони РФ Сергія Шойгу до Пхеньяна офіційна Москва направила ще одну делегацію до Північної Кореї для продовження перемовин про потенційну угоду щодо постачання озброєнь.

Ба більше, наголошується, що Путін та Кім Чен Ин обмінялися листами, в яких "пообіцяли посилити двосторонню співпрацю".

У нас є нова інформація, якою ми можемо поділитися сьогодні, про те, що переговори щодо озброєнь між Росією і КНДР активно просуваються. Після цих переговорів обговорення на високому рівні може продовжитися в найближчі місяці, – розповів Джон Кірбі.

Білий дім звертає увагу на те, що угода з КНДР може дати Росії доступ до великої кількості різноманітних типів боєприпасів з Північної Кореї, які армія РФ має намір використати в Україні, а також сировини для російської оборонно-промислової бази.

США уже готують відповідь

За словами Джона Кірбі, офіційний Вашингтон вживатиме прямих заходів для введення санкцій проти будь-яких суб'єктів, які причетні до домовленостей між Путіним та Кім Чен Ином.

Як відомо, нещодавно Мінфін США ввів санкції проти мережі компаній, що створили для укладання домовленостей про продаж зброї між Росією і Північною Кореєю.

КНДР має намір налагодити тісніші зв'язки з Кремлем і підтримала Москву після її вторгнення в Україну минулого року, звинувачуючи в цьому "гегемоністську політику" і "зарозумілість" США і Заходу.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?