Cуд ООН підтримав Україну у гучній справі проти РФ - найголовніше
Категорія
Світ
Дата публікації

Cуд ООН підтримав Україну у гучній справі проти РФ - найголовніше

Cуд ООН підтримав Україну у гучній справі проти РФ - найголовніше
Джерело:  online.ua

Міжнародний суд ООН визнав прийнятною скаргу у справі України проти РФ щодо порушення Росією Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму. Дане рішення було оголошено 8 листопада в Гаазі, передає ONLINE.UA.

Варто зазначити, що Суд ООН виносив рішення не по суті скарги України, а попереднє - щодо юрисдикції, тобто про можливість застосування та тлумачення Міжнародної конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму стосовно подій на Донбасі. Окрім того, на розгляді - скарга про порушення Росією Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

"Суд відхилив заперечення Росії, яка вимагала від суду закрити справу та стверджувала, що ця конвенція не може бути застосована щодо її допомоги бойовикам на Сході України. Таким чином, надалі Суд ООН може перейти до розгляду справи по суті", - сказано в повідомленні.

Як відомо, Україна ініціювала позов проти Російської Федерації ще 2 роки тому і вимагає відшкодувати збитки за триваючі і систематичні порушення обох конвенцій.

Як повідомляв ONLINE.UA, розведення сил і засобів поблизу Петрівського почнеться 9 листопада о 12:00. Про це заявила ОБСЄ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?