Так він в масці - з'явилися нові вражаючі фото і відео астероїда, що летить до Землі
Категорія
Технології
Дата публікації

Так він в масці - з'явилися нові вражаючі фото і відео астероїда, що летить до Землі

Так він в масці - з'явилися нові вражаючі фото і відео астероїда, що летить до Землі
Джерело:  online.ua

29 квітня до Землі на безпечну відстань наблизиться астероїд під назвою 1998 OR2, який досягає в діаметрі 1,5 до 4 кілометрів. Його зняли на камеру співробітники обсерваторії Пуерто-Ріко і були вражені - на знімках видно, ніби астероїд надів захисну маску, щоб при наближенні до нашої планети захиститися від коронавіруса. Вчені вражені знімками, якими поділилися в соцмережах, повідомляє ONLINE.UА.

"Поки триває спостереження, #TeamRadar і співробітники @NAICobservatory вживають всіх необхідних заходів безпеки. Ми зафіксували на цьому тижні рух астероїда 1998 OR2, який теж, здавалося, надів маску!", - пожартували експерти, які спостерігають за астероїдом.

Представниця обсерваторії Енн Вірккі зазначила, що, звичайно ж, на небесному тілі так виглядають невеликі гірські гряди і пагорби, які самі по собі вражаючі з наукової точки зору. Але оскільки зараз думки у всіх людей пов'язані епідемією коронавіруса, то топографічні особливості астероїда більше нагадали нам всім захисну маску.

"Схоже, що OR2 теж нагадує нам, що потрібно носити маску", - додала вона.

Важливо відзначити, що в 2020 році астероїд пролетить на безпечній відстані від нашої планети - більш ніж 6 мільйонів кілометрів від Землі. Його максимальне зближення очікується в 12:56 за київським часом 29 квітня. Але, за словами вчених, в наступний раз він буде ближче. Тому важливо вивчати його польоти, щоб розробляти і покращувати технології для усунення загроз.

Спостерігати неозброєним оком за астероїдом, що летять до Землі, не вийде через занадто велику відстань, але його можна побачити за допомогою спеціальної техніки.

Раніше ONLINE.UА публікував відео астероїда 1998 OR2, який наблизиться до нашої планети на максимально близьку відстань вже через два дні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?