"Даємо РФ останній шанс": генсек НАТО закликає Кремль одуматися
Категорія
Світ
Дата публікації

"Даємо РФ останній шанс": генсек НАТО закликає Кремль одуматися

"Даємо РФ останній шанс": генсек НАТО закликає Кремль одуматися
Джерело:  online.ua

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг прокоментував розрив Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності (ДРСМД). Генсек наголосив, що Альянс дав РФ останній шанс, передає ONLINE.UA з посиланням на FAZ.

Політик нагадав, що Договір про ліквідацію ракет середньої та малої дальності є одним із найважливіших досягнень в області міжнародного контролю над озброєнням, однак Кремль його ігнорує не перший рік.

"Зараз Росія розірвала ДРСМД і, таким чином, створила серйозну загрозу для нашої безпеки. Країна не тільки розробила нову ракету середньої дальності 9M729, але й побудувала її, випробувала і розмістила". Коли США більше шести років тому вперше висловили занепокоєння, що Росія розробляє нову ракету, Москва категорично спростувала її існування. Тільки минулого року Росія, нарешті, визнала, що ракета 9M729 існує, однак продовжує стверджувати, що ДРСМД у такий спосіб не порушується", - каже Столтенберг.

Генсек нагадав, що Путін на Мюнхенській конференції з безпеки у 2007 році публічно висловив бажання вийти з договору. Однак члени Альянсу продовжують наполегливо вимагати від Росії розвіяти побоювання і повернутися до виконання договору. Тільки США провели більше 30-ти зустрічей із Росією на високому рівні з цього питання.

"Я закликаю Росію скористатися останнім, що в нас залишився, шансом і зберегти ДРСМД. Інакше вона нестиме одноосібну відповідальність за його зникнення, у результаті чого світ для всіх нас стане менш стабільним", - наголосив генсек НАТО.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  РФ в НАТО вважають єдиним суперником, який знищує світовий порядок.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?