Daily Mail раптово визнала окупацію Криму: в Україні жорстко відреагували
Категорія
Світ
Дата публікації

Daily Mail раптово визнала окупацію Криму: в Україні жорстко відреагували

Daily Mail раптово визнала окупацію Криму: в Україні жорстко відреагували
Джерело:  online.ua

Популярна британська газета Daily Mail "включила" в Росію окупований Крим. У статті про місячне затемнення 2020 року співробітники видання опублікували фото з Сімферополя і підписали його "Крим, Росія". На скандальну публікацію звернуло увагу Посольство України у Великій Британії - дипломати зажадали негайно виправити грубу помилку і не вводити читачів в оману, передає ONLINE.UA.

"Весь світ знає, що Крим - це Україна. На жаль, Daily Mail (Велика Британія) до сих пір не знає. Будь ласка, внесіть необхідні виправлення, щоб не вводити читачів в оману!", - йдеться в повідомленні українського посольства.

Слід зазначити, що в Daily Mail відреагували на протест українських дипломатів. Там в терміновому порядку внесли зміни в публікацію - тепер фото підписано "Сімферополь, Крим". Правда, вони вирішили не вказувати країну. Про Україну під знімком так і не згадали.

Нагадаємо, Daily Mail не перше європейське видання, яке опиняється в гучному скандалі через визнання окупованого українського Криму "російським". В кінці минулого року відомий британський журнал The Economist потрапив в гучний скандал - видання опублікувало відео з картою України та зображенням президента країни Володимира Зеленського, але без Криму, захопленого Росією.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що The New York Times опинилося в епіцентрі гучного скандалу через "російський" Крим. Тоді українські дипломати закликали американське видання виправити помилку і "не грати на руку російській інформаційній пропаганді".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?