Данілов попередив про спроби РФ максимально загострити ситуацію в Україні найближчими тижнями
Категорія
Україна
Дата публікації

Данілов попередив про спроби РФ максимально загострити ситуацію в Україні найближчими тижнями

Данілов попередив про спроби РФ максимально загострити ситуацію в Україні найближчими тижнями
Джерело:  online.ua

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив про підготовку Кремля до максимального загострення ситуації в Україні найближчими тижнями.

Джерело:  Sky News

Окупанти готуються до ескалації ситуації у зонах бойових дій в Україні

Росія готується до максимальної ескалації. Вона збирає все можливе, проводить навчання та тренування, - підкреслив секретар РНБО.

За його словами, росіяни можуть розпочати наступ на Україну з півдня, сходу та півночі, як це було 24 лютого 2022 року. Можливо, вони навмисно приурочать свій штурм до річниці початку повномасштабної війни.

Ми розуміємо, що все на столі... Я можу сказати, що ми не відкидаємо жодного сценарію в найближчі два-три тижні, - зазначив секретар РНБО.

За його словами, українські військові зараз готуються до всіх можливих сценаріїв і цього разу мають значно більшу підтримку з боку партнерів, ніж 12 місяців тому.

Він також додав, що приблизно половина з понад 320 тисяч солдатів, яких мобілізували в Росії, братиме участь у новому масштабному наступі.

Ми пройшли через великий складний період, але я впевнений, що головні бої ще попереду, і вони відбудуться цього року протягом двох-трьох місяців. Це будуть визначальні місяці у війні, - наголосив Данілов.

Зі свого боку президент Володимир Зеленський запевнив, що українська влада та військові роблять все можливе аби завадити реваншу злочинної армії РФ у війні проти України.

Зеленський повідомив, що він сьогодні провів наради з військовими та з керівництвом розвідки. Під час яких, за його словами, вони детально опрацювали ситуацію на всіх основних оперативних напрямках зараз та в перспективі.

Те, до чого готується окупант, і те, чим ми вже відповідаємо на таку підготовку Росії до спроби реваншу. Наші сили оборони та безпеки, державна влада, наші партнери, ми всі разом спрямовуємо наші зусилля так, щоб Росії не лише не вдалося відігратися на полі бою, а й щоб окупант втратив у своїх спробах реваншу останню надію на агресію, - наголосив голова держави.

Зеленський підкреслив, що тільки програш Росії зробить безальтернативним надійний та тривалий мир.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?