Данілов заявив про початок деколонізації Росії
Категорія
Україна
Дата публікації

Данілов заявив про початок деколонізації Росії

Данілов заявив про початок деколонізації Росії
Джерело:  online.ua

На переконання секретаря Ради національної безпеки та оборони Олексія Данілова, почавши повномасштабну війну проти України, країна-агресорка РФ запустила процес своєї деколонізації.

Джерело: Олексій Данілов у  Facebook

Секретар РНБО повідомив про початок деколонізації Росії

Данілов звертає увагу на те, що 24 лютого – день найбільшої російської геополітичної катастрофи: запуск процесу остаточної деструкції пострадянського простору і деколонізації російської квазіфедерації.

Секретар РНБО також звернув увагу на перспективи РФ.

За його словами, уже запустився механізм втрати домінуючого впливу країни-агресорки на країни, які входять до складу СНД. Росія вкотре нагадала світу про те, що вона є реальною і безпосередньою загрозою державному існуванню для країн пострадянського простору.

Друге - країни Центральної Азії та Кавказу почали динамічну переорієнтацію власного стратегічного зовнішньополітичного вектору з Росії на інші держави – Туреччину, ЄС, Китай, – які можуть виступити гарантами їх безпеки від постімперських рецидивів. Крім цього - руйнується роль та значення міждержавних об’єднань ОДКБ, ЄЕП, які починають розглядатися їх учасниками як загрози національному суверенітету й інструменти російської зовнішньополітичної експансії, - наголошує Олексій Данілов.

Окрім того, наголошується, що дано старт відцентровим рухам для національних республік та інших народів, які тимчасово входять до складу РФ.

Насамперед йдеться про Татарстан, Ічкерію, Саху, народи Сибіру, Уралу, Далекого Сходу. На переконання Данілова, уже відбувається пробудження національної самосвідомості та готовності до боротьби за своє незалежне існування.

І нарешті - формуються всі необхідні передумови для фрагментації російського федерального квазіутворення, руйнації системи управління, побудованої на насиллі, для активних акцій громадської непокори та розгортання визвольного руху національних республік і народів проти кремлівської влади, - підсумовує Данілов.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?