Данилюк: ракетний удар США по Сирії - хороший знак для
Категорія
Світ
Дата публікації

Данилюк: ракетний удар США по Сирії - хороший знак для

Данилюк: ракетний удар США по Сирії - хороший знак для
Джерело:  online.ua

Ракетний удар американців по сирійських військових Башара Асада

є позитивним сигналом для України, оскільки говорить про те, що, на відміну від адміністрації президента США Барака Обами, Трамп демонструє жорстку позицію, яка може привести до нормалізації обстановки в світі.


Про це в прямому ефірі ONLINE.UA заявив директор Центру оборонних реформ Олександр Данилюк.


"Я думаю, що це (рішення Трампа атакувати сирійських військових - Ред.) - позитивний сигнал, і він говорить про те, що, на відміну від попередньої адміністрації президента Обами, яка робила досить жорсткі заяви, за якими, на превеликий жаль, дуже рідко можна було бачити такі ж жорсткі кроки, тут - абсолютно зворотний процес", - підкреслив експерт.


Читайте також:

"На

це можна дивитися вічно": реакція української блогосфери на ракетний удар США по базі Асада


За словами Данилюка, "очевидно, що в Кремлі тепер закупорюють те шампанське, яке вони відкривали, коли Дональд Трамп був обраний президентом Сполучених Штатів, і я сподіваюся, що це тільки перший маленький крок в напрямку нормалізації ситуації в світі, яка можлива тільки через абсолютно чіткі кроки, в тому числі військові, спрямовані на зменшення російського впливу в світі в цілому і в регіонах, в тому числі на Європейській арені, де Україна стала основною жертвою цієї агресії, і так само на Близькому Сході".


"Хочу сказати, що, насправді, це вишукана з дипломатичної точки зору, історія, тому що в момент, коли завдавалися ракетні удари, у Дональда Трампа була зустріч з лідером Китайської Народної Республіки, яка також, в принципі, є союзником у цій російсько-сирійсько-ірансько-китайської коаліції. Тобто це гумор такий геополітичний, і виклик, звичайно", - підкреслив він.


Як повідомляв ONLINE.UA, вранці 7 квітня з американських військових кораблів в Середземному морі було завдано удару крилатими ракетами "Томагавк" по сирійському військовому аеродрому, який став відповіддю США на хімічну атаку в провінції Ідліб.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?