У Зеленського розповіли, що Порошенко забрав із собою, залишаючи АП
Категорія
Україна
Дата публікації

У Зеленського розповіли, що Порошенко забрав із собою, залишаючи АП

У Зеленського розповіли, що Порошенко забрав із собою, залишаючи АП
Джерело:  online.ua

Новий секретар РНБО Олександр Данилюк розповів, що після того, як колишній глава держави Петро Порошенко залишив Адміністрацію президента, з ситуаційної кімнати зникли монітори та сервери с секретною інформацією. Про це він повідомив у відеоролику на своїй сторінці в Facebook, інформує ONLINE.UA.

Данилюк стверджує, що на серверах ситуаційної кімнати зберігалася в тому числі інформація з секретних джерел, яка надходила по закритих каналах зв’язку. «Все було знято під час зміни влади. От така вийшла цивілізована передача влади», – заявив секретар РНБО.

За словами Олександра Данилюка, незрозуміло, що сталося з секретною інформацією, яка зберігалася на серверах.

«Прийшов, побачив... Немає слів. Розбиратися будуть правоохоронні органи», – написав Данилюк під своїм відео.

В свою чергу прес-секретар колишнього президента Святослав Цеголко заявив, що комп’ютерна техніка у ситуативній кімнаті була орендована за власний кошт Петра Порошенка і потім була повернута власнику. Також він заперечив, що на серверах зберігалась конфіденційна інформація, оскільки вона виводилась на монітори лише в режимі онлайн.

Цеголко заявив, що кімната працювала як відображення різних джерел інформації, але ці джерела залишалися на своїх місцях у Прикордонній службі, СБУ чи фіскальній службі.

Після Цеголка проблему зі зникненням серверів та моніторів прокоментував попередник Данилюка на посаді секретаря РНБО – Олександр Турчинов. За його словами, Олександр Данилюк розповів про кімнату, яка жодним чином не стосується РНБО. Головний ситуаційний центр РНБО, який знаходиться на вулиці Болбочана, та обладнання приміщень працівників РНБО перебуває під надійною охороною та працює в штатному режимі.

Нагадаємо, що вчора стало відомо про результати зустрічі Володимира Зеленського з місією МВФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?