Данія надасть Україні військову допомогу на майже 200 млн доларів
Категорія
Світ
Дата публікації

Данія надасть Україні військову допомогу на майже 200 млн доларів

Данія надасть Україні військову допомогу на майже 200 млн доларів
Джерело:  online.ua

Данія оголосила про виділення Україні нового пакету військової допомоги вартістю 1,3 мільярда датських крон (приблизно 190 мільйонів доларів).

Джерело: Міноборони Данії

Що увійде в новий пакет допомоги від Данії

Пакет допомоги включає ракети протиповітряної оборони та кошти на придбання артилерійських боєприпасів.

У міністерстві зазначають, що попитом користуються ракети протиповітряної оборони, інші боєприпаси, і кошти для спільних закупівель ЄС артилерійських боєприпасів.

Абсолютно важливо, щоб ми продовжували підтримувати Україну. Це велика і важлива пожертва, яку ми, серед іншого, зібрали на основі побажань і потреб України, і яка повинна підтримувати поточну оборонну боротьбу України проти російських військ, – сказа в.о. міністра оборони Тролс Лунд Поульсен.

Данія буде надалі допомагати Україні

Загальна вартість пакету пожертв становить приблизно 1,3 млрд датських крон і складається на основі потреб і запитів України, діалогу з міжнародними партнерами та військових рекомендацій Міністерства оборони.

 Потреба України в підтримці залишається великою. Сьогоднішній пакет надсилає важливий сигнал про те, що Данія стоїть на боці України стільки, скільки це необхідно. Я щасливий, що під егідою ЄС ми спільно закуповуємо артилерійські боєприпаси та даруємо їх Україні, які вкрай необхідні для боротьби України за свободу, – сказав міністр закордонних справ Ларс Льокке Расмуссен.

Поульсен сказав, що до пакет входить 300 мільйонів крон на спільні закупівлі ЄС артилерійських боєприпасів для України.

На жаль, здається, що війна затягується, і завдяки численним пожертвам ми та наші союзники посилаємо потужний сигнал про те, що ми підтримуємо українців у довгостроковій перспективі, – каже Троелс Лунд Поульсен.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?