Данія одночасно зможе тренувати шість українських пілотів на F-16
Категорія
Світ
Дата публікації

Данія одночасно зможе тренувати шість українських пілотів на F-16

Данія одночасно зможе тренувати шість українських пілотів на F-16
Джерело:  online.ua

Данія зможе навчати одночасно шість українських пілотів для польотів на винищувачах F-16, а також до 40 техніків для обслуговування літаків.

Джерело: Reuters

Данія може тренувати по 6 пілотів на F-16

Данія розраховує, що зможе навчати до шести українських пілотів одночасно, а також до 40 солдатів для підготовки та технічного обслуговування, повідомили в Міноборони країни.

У міністерстві не змогли повідомити, скільки часу знадобиться для завершення навчання.

Це залежить від їхнього бойового досвіду та мовних навичок, — йдеться в повідомленні.

На Заході досі розроблять програму тренування українських пілотів

Західні країни все ще розробляють міжнародну програму підготовки українських пілотів для керування винищувачами F-16, і тривалість такого курсу може змінюватись залежно від попередньої підготовки пілотів та мовних навичок.

Члени НАТО Данія та Нідерланди очолили зусилля міжнародної коаліції з підготовки пілотів і допоміжного персоналу, обслуговування літаків і, зрештою, постачання F-16 в Україну.

Діалог і планування все ще тривають, тому ще немає остаточного плану, – йдеться в заяві міністерства оборони Данії.

Україна неодноразово закликала західні країни постачати літаки та навчати своїх пілотів керувати ними, щоб успішно протистояти перевазі РФ в повітрі.

Поки що жодна країна не взяла на себе зобов’язання відправити F-16 в Україну, хоча Польща та Словаччина поставили 27 МіГ-29 для доповнення українського парку.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?