Данія передасть Україні 45 танків Leopard
Категорія
Світ
Дата публікації

Данія передасть Україні 45 танків Leopard

Данія передасть Україні 45 танків  Leopard
Джерело:  online.ua

Глава Міноборони Данії Трольс Лунд Пульсен під час засідання Контактної групи у форматі "Рамштайн" зазначив, що його країна передасть Україні ще 45 танків, з яких 30 — типу Leopard 1 та 15 — типу Т-72. 

Джерело: ЗМІ Данії

Що відомо про передачу Данією танків Україні 

Україна має отримати від Данії 30 танків Leopard 1 та 15 — модернізованих танків радянського виробництва Т-72.

За словами міністра, танки Т-72 українські військові зможуть застосовувати одразу, а для Leopard 1 екіпажі мусять пройти додаткову підготовку.

Ця військова допомога є частиною пакета на суму близько 830 мільйонів євро (5,8 млрд данських крон), про який Данія оголосила минулого тижня без уточнення деталей.

Раніше Данія вже закупила та передала для України 100 танків Leopard 1 у співпраці з Німеччиною та Нідерландами. Перші 10 танків з цього пакета прибули в Україну на початку вересня.

Що ще було обіцяно Україні під час Рамштайну

За словами очільника Пентагону Ллойда Остіна, злочинна армія РФ завдає ударів по українських портах і прагне знищити зернову промисловість України.

Тому, як зазначив Остін, потребує значної більшості кількості систем ППО.

Росія прагне охопити території, які фактично знаходяться за межами лінії зіткнення, - зазначає глава Пентагону.

За даними Остіна, російські війська знищили понад 80 тисяч тонн зерна, а це сотні тисяч людей, які зазнали впливу від цієї катастрофи.

Тому, Росія зараз загострює гуманітарну та продовольчу кризу по всьому світу. ми знаємо, що Україні були надані найсучасніші комплекси PatriotNASAMS та інші, які продовжуватимуть захищати об'єкти критичної інфраструктури України, включно з енергосистемами та інфраструктурою, яка необхідна для втілення зернової угоди, - наголосив Остін.

Він також зазначив, що США хочуть мобілізувати зусилля аби надавати Україні системи ППО та обладнання для перехоплення - те, чого Україна зараз потребує.

Ми також будемо працювати в напрямку, щоб Україні була надана належна кількість амуніції та боєприпасів. Ми будемо працювати над тим, аби Україна мала можливість стримувати подальшу агресію, - підкреслив глава Пентагона.

При цьому Остін заявив про створення нової коаліції для підтримки України.

Мета об'єднання - передача нашим захисникам танків Leopard, а також проведення навчання пілотів на винищувачах F-16.

Естонія, Німеччина, Люксембург, Нідерланди та Польща сьогодні будуть очолювати нашу коаліцію. Ця коаліція має на меті надання танків Leopard, навчання пілотів на F-16, а також в рамках інформаційних технологій, - пояснив міністр оборони США.

Коаліція також опікуватиметься питаннями довгострокової допомоги України.

До того ж, Остін оголосив, що США підтримують підготовку українських пілотів.

Сьогодні все це буде ключовими пунктами в нашій адженді. Ми будемо дивитися як можна зміцнити роботу цієї коаліції в перспективі, - підкреслив глава Пентагону.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?